Fenomeen Lukaku helpt ijzersterk United aan ruime zege op West Ham

Reacties

Manchester United is de Engelse competitie zondagmiddag zeer overtuigend begonnen. Dat ging ten koste van West Ham United: 4-0. Romelu Lukaku beleefde een mooi Premier League-debuut voor The Mancunians.

Fenomeen Lukaku helpt ijzersterk United aan ruime zege op West Ham

West Ham United toonde zich deze zomer ambitieus op de transfermarkt. Met Joe Hart, Pablo Zabaleta, Marko Arnautovic en Javier Hernández werden vier grote namen binnengehaald, voor laatstgenoemde betekende de wedstrijd op Old Trafford een ontmoeting met zijn oude werkgever. 'Het lijkt wel alsof ze voor de titel spelen', zei José Mourinho over de slagvaardigheid van The Hammers.

In het Theatre of Dreams was er zondagmiddag echter maar één ploeg die speelde als een titelkandidaat. United, waar nieuwelingen Nemanja Matic en Lukaku een basisplaats hadden, begon sterk en zette dat overwicht na een half uur om in een voorsprong. Marcus Rashford stoomde op aan de linkerkant en bediende Lukaku met een perfect getimed steekballetje. De Belgische spits, die ook al scoorde in de strijd om de Europese Super Cup tegen Real Madrid, schoot in de korte hoek via de paal raak.

Ook in de tweede helft waren The Red Devils heer en meester in eigen huis. Vlak na de hervatting gaf Rashford nog een waarschuwingsschot. De rappe Engelsman mikte net naast nadat hij was weggestuurd door Paul Pogba. In de 53ste minuut was het wel raak. Henrikh Mkhitaryan sneed een vrije trap perfect aan en Lukaku knikte hem in de verre hoek: 2-0.

Het eerste echte gevaar van de bezoekers kwam na een uur. Arnautovic klopte Daley Blind, die negentig minuten speelde, in de lucht en zag zijn kopbal op de bovenkant van de lat belanden. Ook Rashford raakte vervolgens het houtwerk. De uitblinkende linksbuiten krulde de bal tegen de binnenkant van de paal. Ook Blind was dicht bij een treffer, maar zijn volley via de grond ging net over het West Ham-doel.

Die derde treffer kwam er in de slotfase alsnog. Anthony Martial, in de ploeg gekomen voor Rashford, werd goed vrijgespeeld door Mkhitaryan en trof doel: 3-0. De sterk spelende Pogba schoot in de laatste minuut ook nog de 4-0 binnen, waardoor Manchester United alleen aan kop gaat in de Premier League. Promovendus Huddersfield Town, dat met 3-0 won van Crystal Palace staat tweede.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.