Fenomeen Icardi kan eerste dreun Inter in titelstrijd niet voorkomen

Reacties

Internazionale is zaterdagmiddag in eigen stadion tegen een flinke zeperd aangelopen. Sterspeler Mauro Icardi scoorde opnieuw, maar kon tegen Udinese de eerste nederlaag van de Nerazzurri dit seizoen niet voorkomen: 1-3.

Fenomeen Icardi kan eerste dreun Inter in titelstrijd niet voorkomen

Als koploper van de Serie A ging Inter tegen Udinese, waar Bram Nuytinck negentig minuten speelde, van start in het Giuseppe Meazza. Midweeks had de equipe van coach Luciano Spalletti penalty's nodig om derdedivisionist Pordenone Calcio te verslaan in de Coppa Italia en ook tegen de subtopper uit de Serie A had Inter het lastig.

Binnen een kwartier stond het immers al 0-1. Inter verdedigde slecht, Udinese kon doorkomen aan de rechterkant, waarna Kevin Lasagna simpel binnen kon tikken. Lang kon de uitploeg niet genieten van de voorsprong, want precies 71 seconden later lag de bal aan de andere kant in het net. Het was de snelste comeback in de Serie A van dit seizoen. Antonio Candreva werd goed vrijgespeeld aan de rechterkant, de Italiaan bediende Icardi, die hard zijn zestiende (!) Serie A-goal van het seizoen tegen de touwen schoot: 1-1.

Met de gelijke stand op het scorebord gingen beide ploegen rusten. Na de thee was het spel niet veel anders. Udinese bood goed partij en drukte dat na een uur in de score uit. De scheidsrechter van dienst zag na gebruik van de videoarbiter een handsbal en wees terecht naar de stip. Rodrigo de Paul, ex-Valencia, legde aan vanaf elf meter en verschalkte keeper Samir Handanovic hoog in het doel: 1-2.

Twintig minuten voor tijd had de lijstaanvoerder een grote mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Verdediger Milan Skriniar, deze zomer overgekomen van Sampdoria, mikte uit een corner op de lat. Het zat Inter niet mee, want niet veel later was de club weer nét niet succesvol uit een hoekschop. De poging van Roberto Gagliardini werd gekeerd door de veertigjarige goalie Albano Bizzarri.

Waar Inter met het aantal mogelijkheden meer aanspraak maakte op de gelijkmaker, werd aan de overkant een ongeschreven voetbalwet werkelijkheid. Een voorzet vanaf links werd binnengelopen door Antonín Barák: 1-3. Dit bleek ook de eindstand. De nederlaag was de eerste voor Inter in de laatste achttien wedstrijden in de Italiaanse competitie. Napoli kan later op zondag op bezoek bij Torino de koppositie overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.