Borussia Dortmund heeft zondag de derde Bundesliga-zege op rij geboekt. Union Berlin maakte andermaal kennis met het fenomeen Erling Haaland.

Borussia Dortmund
4 - 2
Union Berlin

Op Haaland staat geen maat. Het Noorse doelpuntenfenomeen scoort aan de lopende band en op alle podia. In de Bundesliga kreeg de productieve reeks zondag een vervolg. In het zevende duel op rij kwam zijn naam als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier.

Halverwege de eerste helft kopte Haaland raak uit een voorzet van Thomas Meunier, waarmee hij op tien goals in de laatste zeven optredens voor Dortmund kwam te staan. Het was de 2-0 tegen Union Berlin. Raphaël Guerreiro had in de tiende minuut op schitterende manier de score geopend. Met enig fortuin kreeg hij de bal voor zijn linkervoet om vervolgens de bal in de verre hoek te knallen.

Een eigen doelpunt van Marvin Friedrich bleek de genadeklap voor Union, dat bij de twee vorige bezoeken aan Dortmund Haaland twee keer had zien scoren en twee keer met lege handen huiswaarts was gekeerd. Ook dit keer was een positief resultaat te hoog gegrepen voor de Berlijnse gasten.

Na de door Max Kruse benutte strafschop leek de rake kopbal van invaller Andreas Voglsammer in de 81ste minuut voor een spannende slotfase te gaan zorgen. De onvermijdelijke Haaland nam twee minuten later de Berlijnse hoop weg met zijn zevende goal van het nog jonge Bundesliga-seizoen.

Borussia Dortmund, waar Donyell Malen na 73 minuten werd gewisseld, is door de zege op één punt gekomen van koploper Bayern München. VfL Wolfsburg kan later vanavond weer de leiding nemen in de Bundesliga en BVB naar de derde plaats verwijzen.