Fenomeen Haaland doet PSG vrezen voor nieuwe voortijdige CL-exit

Reacties

Borussia Dortmund heeft dinsdag een eerste tik uitgedeeld aan Paris Saint-Germain, dat door toedoen van Erling Haaland de eerste achtste finale van de Champions League verloor.

Fenomeen Haaland doet PSG vrezen voor nieuwe voortijdige CL-exit
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 1
PSG
PSG

De ultieme droom van Paris Saint-Germain is en blijft het winnen van de Champions League. Voor die ambitie moet veel, zo niet alles wijken. Het bezoek aan Borussia Dortmund moest na de succesvolle groepsfase de eerste stap zijn op weg naar dat hoogste doel, waarbij en passant ook een einde zou worden gemaakt aan het achtste finale-trauma.

Zoals te verwachten viel vanwege de aanwezige aanvallende potentie was het PSG dat meer het initiatief had. Tot veel kansen leidde dat niet in de eerste helft. Los van een gevaarlijke vrije trap van de teruggekeerde Neymar werd de Duitse defensie weinig schrik aangejaagd door de Parijse gasten. Gezien de schotkracht - slechts één keer scoorde PSG dit seizoen niet - was dat een knappe prestatie.

Tegelijkertijd bewees Dortmund in de eerste helft van de hoogstaande wedstrijd dat de uitgedokterde tactiek ook tot aardige kansen leidde. Onder anderen Jadon Sancho had een Duitse openingstreffer op zijn voet. PSG-doelman Keylor Navas hield zijn doel voor rust schoon.

De hoop op een eerste Duitse tik kreeg een extra dimensie in de eerste minuten na de hervatting met (gemiste) halve kansen voor Sancho en Haaland. De beloning voor het sterke optreden kwam in de 68ste minuut van het Noorse fenomeen.

Met een gelukje kwam de bal van Raphaël Guerreiro voor de voeten van de attente Haaland, die van dichtbij de score opende. De deze winter van Red Bull Salzburg overgekomen spits had daarmee de primeur van de eerste speler die in één seizoen scoort voor twee clubs in het hoofdtoernooi van de Champions League.

De negentienjarige Haaland had daarmee zijn kruit nog niet verschoten. Want twee minuten nadat Neymar op aangeven van Kylian Mbappé PSG naast BVB had geschoten, sloeg hij andermaal toe. Wat de waarde van de heerlijke uithaal met links zal zijn voor het CL-avontuur van Dortmund moet over ruim drie weken tijdens de return in Parc des Princes blijken. Maar hij bewees bij de hervatting van de Champions League een heus fenomeen te zijn, ook op dit podium in de knock-outfase. Overigens mist PSG over drie weken zowel Marco Verratti als Thomas Meunier doordat zij zijn geschorst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.