Felle kritiek op Ajacieden bij Oranje: 'Blind doet niks bij de 2-2'

Reacties

Daley Blind en Davy Klaassen moeten het ontgelden na de blamage van Oranje in Montenegro. De Ajacieden kregen na afloop van de wedstrijd felle kritiek van oud-internationals Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

Felle kritiek op Ajacieden bij Oranje: 'Blind doet niks bij de 2-2'
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

Van Hooijdonk verbaasde zich over hoe de 2-2 tot stand kwam. 'Daar gaat een persoonlijke fout aan vooraf. Normaal gesproken zeg je over deze voorzet dat het een klotebal is, omdat er sneeuw aan zit. Als je dan ziet hoe Daley Blind deze bal verdedigt. Die houdt alleen de tegenstander af. Hij doet niks', zei de voormalig spits bij de NOS.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Die was de hele wedstrijd ook heel matig, hoor', vulde Van der Vaart aan. 'Die laatste goal vond ik helemaal slecht. Er wordt er eentje in het middenveld ingespeeld. Hij staat alleen, tegen vijf van ons, niemand denkt door. Ze openen aan de andere kant, er komt een voorzet die veel te hoog is, iedereen kijkt naar de bal en niemand kijkt naar de tegenstander. Er stonden er maar twee van Montenegro in het zestienmetergebied. En die gozer was ook niet groot. Hij sprong ook niet eens, hij duwde de bal half met zijn hoofd.'

Klaassen
Ook Davy Klaassen kreeg kritiek te verwerken. 'Waar is Klaassen? Waar is Wijnaldum? Ik denk dat ze drie ballen aangeraakt hebben. En die hebben ze allemaal teruggespeeld', zei Van der Vaart. 'Daar verwacht je meer van. Je kunt niet altijd maar met de vinger wijzen naar Memphis, omdat hij drie hakjes doet en de bal daardoor verspeelt. In de laatste tien minuten ging echt alles fout.'

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.