Feestweek Sané compleet na simpele zege City

Reacties

Manchester City heeft zaterdagmiddag een simpele zege geboekt op Fulham. De regerend kampioen was in het eigen Etihad Stadium veel te sterk voor de promovendus.

Feestweek Sané compleet na simpele zege City
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Fulham
Fulham

Leroy Sané keerde zaterdag na een veelbewogen periode terug in de basis van City. De jonge Duitser kreeg de afgelopen tijd veel over zich heen bij zowel het Duitse nationale elftal als in Manchester. Na drie reservebeurten hield Pep Guardiola hem voor het duel met Newcastle United zelfs buiten de wedstrijdselectie - naar verluidt vanwege onvrede over zijn instelling, terwijl Toni Kroos openlijk kritiek leverde op de lichaamstaal van Sané, die ook al het WK miste.

Deze week brak de zon echter door bij de rappe buitenspeler. Afgelopen zaterdag werd hij vader van een dochter en in het duel met Fulham maakte hij binnen twee minuten zijn eerste Premier League-doelpunt van het seizoen. Na zeer slordig balverlies van Jean Michaël Seri kon Fernandinho opstomen en Sané een niet te missen kans bieden: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fulham had bijzonder weinig in te brengen en kreeg in de 21ste minuut een volgende tik. David Silva schoot via de onderkant van de lat zijn tweede seizoenstreffer binnen. Kort na rust volgde de genadeslag. Sergio Agüero snelde langs Alfie Mawson en gaf strak voor op Raheem Sterling, die simpel kon binnentikken: 3-0.

De spanning was daardoor al na 47 minuten volledig uit de wedstrijd. City nam de voet van het gaspedaal en Guardiola maakte van de gelegenheid gebruik om Agüero en Sterling wat rust te geven voor het Champions League-duel met Olympique Lyon van komende woensdag. Fulham bleef zodoende een vernedering bespaard.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.