Feestvierende Duitsers maken Zweden woedend: 'Walgelijk gedrag'

Reacties

De Zweedse bondscoach was na de wedstrijd tegen Duitsland niet te spreken over het gedrag van Die Mannschaft. In de slotfase gingen de Zweden onderuit (2-1) en dat werd te uitgebreid gevierd volgens Janne Andersson.

Feestvierende Duitsers maken Zweden woedend: 'Walgelijk gedrag'

Zweden gaf tegen de tien van Duitsland een gelijkspel uit handen. De goal van Toni Kroos, laat in extra tijd, zorgde voor een vreugde-uitbarsting bij de selectie van Duitsland, maar de manier waarop het feestje gevierd werd, kon bondscoach Andersson niet bekoren.

'Een paar Duitse selectieleden liepen onze kant op terwijl ze de winst aan het vieren waren. Daarbij maakten ze ook bepaalde gebaren. Ik vind dat erg respectloos. We hebben negentig minuten lang gevochten voor een resultaat, als het laatste fluitsignaal klinkt geef je elkaar een hand. Zo gedraag je je niet na een wedstrijd', brieste Andersson na het duel in de mixed zone.

Ruzie tussen het Zweedse en Duitse kamp.
Ruzie tussen het Zweedse en Duitse kamp.

Ook Emil Forsberg, zelf actief in Duitsland bij RB Leipzig, kon het gedrag van zijn collega-voetballers niet waarderen. 'Het is een gebrek aan respect. Het is walgelijk gedrag als je tijdens het vieren van de overwinning zo omgaat met je tegenstander.'

Zweden is na de nederlaag tegen Duitsland niet uitgeschakeld op het WK. In de laatste wedstrijd tegen groepshoofd Mexico kan een gelijkspel voldoende zijn, hoewel Duitsland dan wel moet verliezen van het puntloze Zuid-Korea. Bij winst op Mexico zijn de Zweden vrijwel zeker door naar de achtste finale.

De stand in Groep F

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.