Feestend Atalanta stijgt met De Roon en Hateboer tot grote hoogte

Reacties

Atalanta Bergamo blijft verbazen. De club van Marten de Roon en Hans Hateboer is al jaren succesvol in de Serie A, maar dit seizoen overtreft alle verwachtingen. Atalanta is nog in de race voor Champions League-voetbal en vierde donderdag feest na het bereiken van de Coppa Italia-finale.

Feestend Atalanta stijgt met De Roon en Hateboer tot grote hoogte

Onder trainer Gian Piero Gasperini is Atalanta van een grijze middenmoter veranderd in een sprankelende ploeg die in zijn periode achtereenvolgens vierde en zevende werd in de Serie A. Momenteel zijn de Noord-Italianen met regiogenoot AC Milan in een felle strijd verwikkeld om plaats vier en daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Maar een prijs als beloning voor de ontwikkeling lonkt ook. Drie dagen na de knappe 1-2 zege op Napoli in de competitie rekende Atalanta donderdag af met Fiorentina in de halve finale van het bekertoernooi. Na een 3-3 gelijkspel in de heenwedstrijd was de 2-1 zege in eigen huis reden voor een groot feest. De prestatie is een nieuw ijkpunt voor het elftal van Gasperini dat geschiedenis kan schrijven door de Coppa Italia voor het eerst sinds 1963 naar Bergamo te halen. De laatste keer dat Atalanta in de eindstrijd stond was in 1996, toen uitgerekend Fiorentina won.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Roon, Hateboer en Robin Gosens, die een Duits en Nederlands paspoort heeft, spelen allen een belangrijke rol in het succes van Atalanta. De Roon zorgt al sinds 2015 – met een onderbreking van een jaar bij Middlesbrough – voor de balans op het middenveld, terwijl Hateboer en Gosens zich sterk ontwikkelen als wingbacks en in beeld komen voor Oranje.

Met een dynamisch elftal vol koopjes kan de blik op de toekomst. Atalanta gaat het Stadio Atleti Azzurri d'Italia uitbreiden en wil haar status als subtopper in de Serie A consolideren. Maar eerst wacht binnenkort een volksverhuizing naar Rome, waar Lazio op 15 mei de tegenstander is in de eindstrijd van het bekertoernooi. De verwachting is dat er twintigduizend Atalanta-fans mee zullen reizen. 'Dit is een geweldig gevoel', zei vedette, aanvoerder en matchwinner Alejandro Gómez na afloop. 'We hadden al Juventus uitgeschakeld en dachten alleen maar aan de beker. We willen iedereen uit Bergamo naar Rome brengen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.