Feest in Italiaanse media: 'Dit is hoe we jullie willen zien!'

Reacties

Het is feest in Italië, daags na de overtuigende openingswedstrijd van de nationale ploeg tegen Turkije (0-3). De Italiaanse kranten lopen niet geheel verrassend vooraan in de polonaise.

Feest in Italiaanse media: 'Dit is hoe we jullie willen zien!'
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Italië
Italië

Italië kwam er in de eerste helft nog niet doorheen tegen het defensief ingestelde Turkije, maar kreeg in het tweede bedrijf toch waar het recht op had. Voor de ploeg van Roberto Mancini betekende het de negende overwinning op rij en in die zegereeks hebben de Azzurri zelfs geen enkel tegendoelpunt gekregen. In totaal is Italië nu al 28 duels op rij ongeslagen.

Reden genoeg voor optimisme in de Italiaanse media, dus. 'Italië kan lachen', is de meer dan terechte conclusie van La Gazzetta dello Sport, dat het heeft over een 'spectaculair begin'. 'De Italianen voerden een show op voor de eerste groepswedstrijd', klinkt het trots. 'De ploeg was dominant en in de tweede helft had de voorhoede het op zijn heupen. Laten we nu Zwitserland en Wales gaan bestuderen.'

Corriere dello Sport jubelt mee. 'Lang leve Italië!', kopt de krant. 'Een eerste helft zonder veel opwinding, maar de eigen goal van Merih Demiral opende de weg naar succes. Een uitstekend begin.' Daar is Tuttosport het volledig mee eens: 'Dit is hoe we jullie willen zien!'

Voor Italië gaat het EK woensdag verder tegen Zwitserland. Deze ploeg neemt het zaterdag eerst nog op tegen Wales, voor Italië de laatste tegenstander in Groep A.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.