FC Zwolle wil van Everse af na bitterballen-incident

FC Zwolle heeft coach Jan Everse maandagochtend op non-actief gesteld. De clubleiding botste weer eens met de trainer.

FC Zwolle wil van Everse af na bitterballen-incident

Een vreemd incident is de oorzaak van het besluit van het bestuur. Een zoon van een bestuurslid had vrijdag de vrouw van Everse van de tribune gestuurd tijdens het thuisduel van FC Zwolle met BV Veendam, omdat ze op de verkeerde plaats was gaan zitten. Na afloop van de wedstrijd zocht trainer Everse de zoon op en sprak hem aan op het voorval.

Even later passeerde die zoon ook nog eens Everse en diens vrouw tijdens het uitdelen van bittergarnituur. Toen Everse daar vervolgens iets van zei, escaleerde de situatie en kreeg de voormalig international het aan de stok met het bestuur van FC Zwolle. Maandag meldde de leiding dat ze Everse op non-actief stelde.

Het is niet voor het eerst dat Everse en Zwolle met elkaar overhoop liggen. Eén jaar geleden leek een afscheid aanstaande toen beide partijen het niet met elkaar eens waren over contractverlenging. De trainer zou te veeleisend zijn geweest. Uiteindelijk lukte het erevoorzitter Gaston Sporre om Zwolle en Everse alsnog bijeen te houden.

Qua prestaties doet Everse het goed met FC Zwolle, dat momenteel de vijfde positie bezet in de Jupiler League en onlangs de vierde periodetitel pakte. In de vijfde periode heeft de ploeg het moeilijker, met drie punten uit vier duels en de zeventiende plaats.

Everse is bezig aan zijn derde seizoen met FC Zwolle. De 55-jarige Rotterdammer loodste de club achtereenvolgens naar de negende en vierde positie van de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen