FC Volendam grijpt koppositie, broer Kökçü doet Jong PSV pijn

FC Volendam heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie heroverd. De ploeg van trainer Wim Jonk won in eigen huis met miniem verschil van NAC Breda. Jong PSV knokte zich tegen Telstar terug van een achterstand, maar bleef met lege handen achter.

Een overzicht van de resterende wedstrijden uit speelronde 10 van de Keuken Kampioen Divisie.
FC Volendam
FC Volendam
1 - 0
NAC Breda
NAC Breda

FC Volendam kon de koppositie weer overnemen van Excelsior en deed dat door te winnen van NAC Breda. De geplaagde Brabanders pakten tot nu toe pas twee punten in uitduels en ook maandag werden dat er niet meer. Volendam groeiden in de eerste helft in de wedstrijd en kwamen na een klein half uur op een terechte voorsprong via Denzo Kasius. De rechtsback die dit seizoen al drie keer scoorde volleerde knap raak uit een voorzet van Ibrahim El Kadiri.

In het restant van de eerste helft liet Volendam het na om de voorsprong uit te breiden. Na rust dacht NAC op gelijke hoogte te komen via Ralf Seuntjens, die de bal in een duel met doelman Filip Stankovic veroverde. Scheidsrechter Bas Nijhuis floot echter voor een overtreding op de doelman. Stankovic voorkwam daarna nog een goal van Kaj de Rooij. Volendam, waar Walid Ould Chikh (de broer van Bilal) in de slotfase debuteerde, hield de voorsprong vast en staat nu met 24 punten uit elf wedstrijden alleen bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Het tot nu toe sterk presterende Jong AZ van trainer Maarten Martens was op weg naar de zege tegen Jong Ajax. In de slotfase ging het echter mis voor de Alkmaarders, die in de eerste helft op voorsprong kwamen via Ernest Poku. Na zeventig minuten moest de thuisploeg met tien man verder. Yusuf Barasi kreeg de rode kaart voor een harde overtreding en Jong Ajax maakte kort daarna gelijk via Max de Waal. Zo eindigde het beloftenonderonsje in een gelijkspel.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 3
Telstar
Telstar

Jong PSV knokte zich tegen Telstar terug van een 0-2 achterstand, maar bleef met lege handen achter. De bezoekers, onder leiding van trainer Andries Jonker, kwamen dankzij Glynor Plet al na vijf minuten op voorsprong. Plet was vervolgens de aangever bij de 0-2 van Rashaan Fernandes. Na rust tapten de beloften van trainer Ruud van Nistelrooij uit een ander vaatje. Door goals van Mathias Kjølø en Ismael Saibari kwamen de Eindhovenaren langszij, maar uiteindelijk bleef de thuisploeg zonder punten achter. Invaller Ozan Kökçü, de broer van Feyenoorder Orkun, bezorgde Telstar de zege met een goal in de tachtigste minuut.

Jong FC Utrecht
1 - 2
Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade blijft in de subtop na de zege op Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer Jurgen Streppel leidde bij rust met 0-2 door doelpunten van Patrick Pflücke en Xian Emmers. Pflücke opende al na vier minuten de score na een steekpass van Bryan Limbombe en gaf de assist op de 0-2 van Emmers. Jong Utrecht deed na rust via Arthur Zagre iets terug, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.