FC Utrecht wint verrassend de strijd om PSV-talent Lonwijk

Reacties

Justin Lonwijk vervolgt zijn carrière bij FC Utrecht. De negentienjarige middenvelder heeft woensdagmiddag een contract voor drie seizoenen getekend in de Domstad, met een optie op een extra jaar.

FC Utrecht wint verrassend de strijd om PSV-talent Lonwijk

De keuze van Lonwijk voor FC Utrecht is enigszins opvallend te noemen. De middenvelder kon namelijk ook zijn aflopende contract bij PSV verlengen en werd in verband gebracht met AS Roma. In de jacht op speelminuten in een eerste elftal heeft hij echter gekozen voor de subtopper uit de Eredivisie.

Technisch directeur Jordy Zuidam is bijzonder blij met de komst van Lonwijk, international van Oranje Onder-19. 'Een dynamische middenvelder met een goede techniek. Hij heeft lengte, een goed fysiek en veel power. Justin is een aanvallend ingestelde middenvelder die ook nog in de voorhoede uit de voeten kan. Een zogeheten box to box-speler. Het is een groot talent met nog veel ruimte voor progressie.'

Lonwijk speelde sinds 2010 voor PSV en gold daar jarenlang als een groot talent. Het afgelopen seizoen trainde hij ook meerdere keren mee met het eerste elftal, maar tot een doorbraak in het Philips Stadion zal het niet komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.