FC Utrecht verrast en pikt Quinten Timber op bij Ajax

Reacties

FC Utrecht heeft een flinke slag geslagen op de transfermarkt. Het neemt Quinten Timber (19) transfervrij over van Ajax. De tweelingbroer van Ajax-verdediger Jurriën Timber tekent een driejarig contract in de Domstad.

FC Utrecht verrast en pikt Quinten Timber op bij Ajax
© Pro Shots

De negentienjarige middenvelder loopt deze zomer uit zijn contract. Ajax deed vorig jaar nog een poging zijn verbintenis open te breken, maar zonder succes. Diverse buitenlandse partijen toonden vervolgens interesse, maar Timber kiest voor speelminuten in zijn geboortestad.

Derhalve worden de Timber-broers uit elkaar gehaald. Waar Jurriën inmiddels een vaste waarde is in het elftal van trainer Erik ten Hag, debuteerde zijn broer nog niet in de Eredivisie. Wel zat hij recent meermaals op de bank bij de A-selectie in competitie- en Europees verband. Dit seizoen was de Utrechter goed voor dertien wedstrijden bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij FC Utrecht krijgt Timber een serieuze kans om minuten te gaan maken in de Eredivisie. Waar het momenteel nog dringen is op het middenveld, lijkt er volgend jaar een plekje vrij te komen. Simon Gustafson heeft eerder aangegeven graag een transfer te maken en Joris van Overeem heeft nog maar een eenjarig contract.  

Met Timber (19), Tommy St. Jago (21), Hidde ter Avest (23), Othmane Boussaid (21) en mogelijk ook Davy van den Berg (21) als potentiële basisspelers, kiest FC Utrecht naast ervaren krachten als Willem Janssen en Maher, steeds vaker voor de jeugd.

Spelersprofiel

Q. Timber


Geboortedatum:
17 juni 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Utrecht
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Feyenoord
Nationaal team:
Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.