FC Utrecht troeft City af: ook Boussaid komt over van Lierse SK

Reacties

Othmane Boussaid vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht. De achttienjarige middenvelder komt transfervrij over van Lierse SK, aangezien de Belgische club failliet is gegaan. Boussaid tekent voor drie jaar, met een optie voor nog een extra jaar. 

FC Utrecht troeft City af: ook Boussaid komt over van Lierse SK

Afgelopen seizoen speelde Boussaid in totaal veertien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Lierse SK, waarvan de laatste weken vooral als rechtsbuiten. Het talent stond naar verluidt ook op de radar bij Manchester City, maar de kampioen van Engeland vist net als enkele Belgische topclubs achter het net.

Boussaid zal meetrainen met het eerste elftal, maar naar verwachting moet hij eerst vlieguren maken bij Jong FC Utrecht in de Jupiler League. 'Je kan hem vergelijken met Dries Mertens, niet heel lang maar hij heeft een enorme drive, snelheid en is technisch zeer vaardig', vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de site van FC Utrecht.

FC Utrecht profiteert optimaal van het faillissement van Lierse SK, want vorige week kwamen Mehdi Lehaire en Yassin Nasser al over van de Belgische club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.