FC Utrecht-steunpilaar Brama kiest voor Australisch avontuur

Reacties

Wout Brama is na een half jaar alweer vertrokken bij FC Utrecht. De middenvelder maakt gebruik van een clausule in zijn contract die het mogelijk maakt om transfervrij naar het buitenland te vertrekken. De routinier gaat aan de slag bij de Central Coast Mariners uit Australië, waar hij voor twee jaar tekent.

FC Utrecht-steunpilaar Brama kiest voor Australisch avontuur

De dertigjarige Brama werd door FC Utrecht in januari van dit jaar aangetrokken om de geblesseerde Rico Strieder te vervangen. Omdat de middenvelder al langere tijd droomde van een buitenlands avontuur, werd er een clausule in het contract opgenomen die een transfervrij vertrek mogelijk zou maken indien een buitenlandse club zich zou melden. Dat scenario is nu werkelijkheid geworden.

Technisch manager en coach Erik ten Hag kan leven met het vertrek van Brama, die de afgelopen maanden steevast basisspeler was bij Utrecht. 'Wout maakte vorig seizoen de overstap naar FC Utrecht en het lukte hem om de leemte van de positie van Rico op te vullen. Hij heeft zich als een zeer ervaren speler gemanifesteerd binnen ons team en heeft de ploeg met zijn spel en zijn leiderschap een grote dienst bewezen.'

'Wout heeft al enkele jaren een grote wens om een buitenlands avontuur aan te gaan. Hij ging dan ook akkoord met een overstap naar FC Utrecht onder de voorwaarde dat de club mee zou werken aan een transfer, mocht zich zo'n unieke kans voordoen. Nu deze kans voorbij komt, wil Wout deze ook grijpen. FC Utrecht bedankt hem voor zijn bijdrage en inzet de afgelopen maanden en wenst hem veel succes Down Under', besluit Ten Hag.

Brama, die eerder uitkwam voor FC Twente en PEC, is na Sofyan Amrabat en Sébastien Haller de derde vaste basiskracht die vertrekt bij Utrecht. Bovendien vertrokken ook gewaardeerde krachten als Kevin Conboy, Robbin Ruiter, Andreas Ludwig en Nacer Barazite bij de club. Utrecht gaat op zoek naar een vervanger voor Brama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.