FC Utrecht stelt Tannane op non-actief

Reacties

FC Utrecht heeft Oussama Tannane op non-actief gesteld. Over het hoe en waarom doet de club (vooralsnog) geen uitspraken.

FC Utrecht stelt Tannane op non-actief

Meerdere mensen bevestigen dat er een incident op het trainingscomplex is geweest deze week, met Tannane als hoofdpersoon. FC Utrecht houdt het op de clubsite bij een kort statement: 'Binnenkort vindt een gesprek plaats tussen FC Utrecht en Tannane waarin naar een oplossing zal worden gekeken.'

De 24-jarige aanvaller trok afgelopen zomer op huurbasis naar de Domstad na tegenvallende avonturen bij Las Palmas en broodheer Saint-Étienne. Uiteindelijk kwam de aanvaller tot vijftien competitieduels waarin hij één keer scoorde. Ook was hij goed voor vier assists.

Een goed huwelijk is het tot op heden niet. Tannane kwam met overgewicht naar Nederland en had veel tijd nodig om zijn oude niveau te halen. Trainer Dick Advocaat hield onvoorwaarlijk vertrouwen in de aanvaller, maar een deel van de fans was minder onder de indruk.

Dit werd vooral in het thuisduel met Willem II van afgelopen zondag pijnlijk duidelijk. Een deel van de eigen aanhang floot Tannane uit, die daar op zijn beurt niet al te professioneel op reageerde. Advocaat liet na het duel met Willem II weten in gesprek te gaan met de aanvaller. 'Hij heeft er ontzettend veel moeite mee dat ze hem continu bejegenen', liet de trainer weten tegenover RTV Utrecht. 'Ik denk dat je daar als voetballer anders mee om moet gaan. Dat heb ik hem ook gezegd.'

Nieuw leven inblazen
Tannane was juist naar Nederland gekomen om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Hij stond op het punt om bij AEK Athene te tekenen, maar wilde terug naar Nederland om dicht bij zijn familie te zijn.

'Uiteindelijk speel ik nu tegen een veel minder salaris voor FC Utrecht. Ik wil in mezelf investeren', vertelde hij eerder aan VI. 'Toen ik bij Heracles speelde, verdiende ik weinig, maar was ik heel erg gelukkig. In Frankrijk en Spanje had ik genoeg geld, maar kon ik er niet van genieten. Misschien is het de leeftijd, maar op een zeker moment kies je voor je geluk. Hier kan ik lekker naar buiten, ben ik omringd door de mensen om wie ik geef. Dat is het plezier in het leven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In november spraken we uitgebreid met Oussama Tannane:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.