FC Utrecht stelt opnieuw teleur en ontvangt fluitconcert

De wedstrijd tussen FC Utrecht en SC Cambuur heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Het werd 0-0 in Stadion Galgenwaard, waar Utrecht veel kansen miste in de eerste helft en Cambuur na de pauze het meest dreigend was. De remise zorgde voor onvrede bij het thuispubliek, dat de ploeg na afloop trakteerde op een fluitconcert. Beide ploegen wachten nog op hun eerste zege: Utrecht heeft twee punten, Cambuur één.

FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Bas Dost had voor het eerst een basisplaats bij Utrecht. De zomeraanwinst kreeg de voorkeur boven Anastasios Douvikas en vormde een voorhoede met Daishawn Redan. In de verdediging werd de geblesseerde Mike van der Hoorn vervangen door Mark van der Maarel. Na de 0-2 nederlaag van Cambuur tegen Excelsior raakten Floris Smand en Mitchell Paulissen hun basisplek kwijt, waardoor plek was voor Remco Balk en Léon Bergsma.

Al in de derde minuut was Dost dicht bij een doelpunt. De spits ontving een voorzet van Redan, maar zag doelman João Virgínia redding brengen op zijn inzet. Ook Redan kreeg serieuze kansen om Utrecht op voorsprong te brengen en stuitte in het eerste kwartier tweemaal op de nieuwe doelman van Cambuur. Vervolgens bereidde Redan een goede mogelijkheid voor Dost voor, maar die had het vizier opnieuw niet op scherp staan. De volgende kans was voor een geheel vrijstaande Djevencio van der Kust, maar die had geen controle over zijn schot.

In de slotfase van de eerste helft meldde ook Cambuur zich. Balk slaagde er niet in de bal over Vasilios Barkas te wippen, waarna een vrije trap van Mees Hoedemakers door de doelman uit de hoek werd getikt. Ook na de pauze werd Cambuur enkele keren gevaarlijk, bijvoorbeeld via Jamie Jacobs en Hoedemakers. De bezoekers waren eigenlijk het meest dreigend in de tweede helft. Utrecht vroeg kort voor tijd tevergeefs om een penalty van arbiter Erwin Blank na een vermeende overtreding op Luuk Brouwers, maar die kwam er niet. Ook de zes minuten aan blessuretijd leverden geen winnaar op.