FC Utrecht slaat belangrijke slag en licht optie tot koop

Reacties

Can Bozdogan speelt ook de komende jaren bij FC Utrecht. De club uit de Eredivisie huurde de 22-jarige middenvelder afgelopen jaar van Schalke 04 en licht nu de optie om hem te kopen. De Duitser tekent een contract tot medio 2026 met een optie op nog een jaar.

FC Utrecht slaat belangrijke slag en licht optie tot koop
© Pro Shots

Bozdogan speelde in de jeugdopleiding van 1. FC Köln en Schalke. De club uit Gelsenkirchen leende hem in het seizoen 2021/22 uit aan Besiktas. Voor die club debuteerde de middenvelder in de Champions League en speelde hij onder meer twee keer tegen Ajax. Voor Utrecht kwam Bozdogan dit seizoen tot 27 optredens in alle competities. Daarin leverde hij zes assists.

'We zijn er heel blij mee dat we ook de komende seizoenen kunnen beschikken over Can', vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. 'Het afgelopen jaar heeft Can laten zien van toegevoegde waarde te zijn en is hij een belangrijke schakel geworden binnen de ploeg. Hij beschikt over specifieke kwaliteiten en heeft al een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt.'

Utrecht doet met Bozdogan opnieuw zaken voor het nieuwe seizoen. Eerder legde de club Souffian El Karouani vast. De linksback komt transfervrij over van NEC. De verwachting is dat Utrecht ook snel de komst van Mats Seuntjens bekendmaakt.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.