FC Utrecht scoort niet bij 'debuut' De Jong, Twente krijgt klop van Werder

Reacties

Jean-Paul de Jong heeft zondag bij zijn officieuze debuut als trainer van FC Utrecht niet gewonnen. Tegen de Duitse derdedivisionist Würzburger Kickers werd niet gescoord.

FC Utrecht scoort niet bij 'debuut' De Jong, Twente krijgt klop van Werder

FC Utrecht - Würzburger Kickers 0-0
De Jong liet Utrecht met bekende namen starten, maar zij kregen de bal niet in het net. Onder anderen Sean Klaiber en Zakaria Labyad creëerden kansen, terwijl aan de andere kant David Jensen reddend optrad bij een mogelijkheid voor de Duitsers.

In een tweede helft waarin De Jong geleidelijk aan steeds meer reserves speelminuten liet maken, werd ook niet gescoord. Gyrano Kerk en invaller Nick Venema kregen kleine kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Cedric Veser schoot in de slotfase naast namens Würzburger Kickers.

Utrecht oefent woensdag nog tegen Anderlecht en hervat de competitie op vrijdag 19 januari met een thuiswedstrijd tegen AZ.

FC Twente - Werder Bremen 0-4
FC Twente verloor ook zijn tweede oefenwedstrijd van dit weekeinde. Daags na het 2-1 verlies bij VfB Stuttgart ging de ploeg van coach Gertjan Verbeek ook onderuit tegen Werder Bremen.

Al na de eerste 45 minuten keek FC Twente tegen een 0-3 achterstand aan in de Pinatar Arena in het Spaanse San Pedro del Pinatar. Florian Kainz en Max Kruse waren verantwoordelijk voor de productie. Die laatste scoorde tweemaal, waaronder één keer uit een strafschop.

Na rust, met elf andere namen, hield FC Twente de schade beperkt. Wel werd het door een treffer van invaller Johannes Eggestein nog 0-4 voor de club uit de Bundesliga. Milos Veljkovic kreeg daarvoor een rode kaart, maar Werder mocht wel met elf spelers verder. Lamine Sané kwam in het veld.

Zaterdag verloor FC Twente al met 2-1 bij VfB Stuttgart. De huidige nummer zestien van de competitie vervolgt de Eredivisie op 20 januari met een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.