FC Utrecht profiteert van EK-droom Peterson: Zweed terug in Eredivisie

Reacties

Kristoffer Peterson keert terug in de Eredivisie. De 25-jarige Zweed wordt door FC Utrecht terug naar de Domstad gehaald. Daar stond Peterson, die gehuurd wordt van Swansea City, tussen 2014 en 2017 ook al onder contract. FC Utrecht heeft ook een optie tot koop bedongen.

FC Utrecht profiteert van EK-droom Peterson: Zweed terug in Eredivisie
© Pro Shots

Peterson werd in 2014 door FC Utrecht opgepikt bij Liverpool. Tot 2017 werd hij tussendoor nog door FC Utrecht verhuurd aan Roda JC en kwam hij in totaal tot 34 optredens in het shirt van de Domstedelingen. In januari 2017 was het Heracles Almelo dat de Zweed overnam van FC Utrecht. In Almelo groeide Peterson uit tot een van de uitblinkers. In 85 wedstrijden was hij goed was voor 25 goals en 13 assists. Vooral in het seizoen 2018/19 begon Peterson stormachtig aan het Eredivisie-seizoen met acht goals in de eerste zeven speelrondes. 

Die prestaties in Almelo leverden hem niet alleen zijn debuut in het Zweedse elftal op, maar in de zomer van 2019 ook een transfer naar Swansea City. Daar kwam de aanvaller dit seizoen niet verder dan zeven duels in het Championship. Sinds 8 december zat hij al acht wedstrijden niet meer bij de selectie.

'We zijn Kristoffer blijven volgen na zijn vertrek bij FC Utrecht. Nu de kans zich voordeed om Kristoffer terug te halen hebben we niet getwijfeld. We zijn erg tevreden dat we een optie tot koop hebben bedongen met het oog op de toekomst. Hij is een welkome versterking voor de huidige selectie en voegt daar extra kwaliteit aan toe. Hij is bovendien een publiekslieveling en erg gedreven succesvol te zijn, ook omdat hij deze zomer deel wil uitmaken van de Zweedse EK-selectie', vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.