FC Utrecht praat met Van der Maarel over contractverlenging

Reacties

FC Utrecht is voornemens het contract van Mark van der Maarel te verlengen. De huidige verbintenis van de 31-jarige verdediger loopt deze zomer af. Intussen hoopt de club dat Remco Balk nog deze winter overkomt van FC Groningen én dat enkele spelers een nieuw onderkomen vinden.

FC Utrecht praat met Van der Maarel over contractverlenging
© Pro Shots

Van der Maarel behoort in Utrecht inmiddels tot het meubilair. Eerder dit seizoen speelde de rechtsback uit Arnhem zijn tweehonderdvijftigste wedstrijd voor de club. De rechtervleugelverdediger, die in 2009 debuteerde voor de Domstedelingen, beschikt echter over een aflopend contract.

FC Utrecht wil graag verder met Van der Maarel en dus wordt er gesproken over een nieuwe verbintenis. Daarin wordt ook alvast gekeken naar een mogelijke rol die de verdediger na zijn actieve loopbaan binnen de club kan bekleden. Van der Maarel begon dit seizoen als tweede keuze, maar heeft inmiddels toch alweer veertien competitiewedstrijden achter zijn naam staan. Tegen Heracles Almelo (2-0) moest hij zijn plek afstaan aan nieuwkomer Hidde ter Avest, in principe de rechtsback voor de komende jaren.

Met de komst van Ter Avest en de toekomstperspectieven van Van der Maarel, is het aannemelijk dat Giovanni Troupée nog deze winter FC Utrecht verlaat. De 22-jarige verdediger verloor eerder dit jaar de concurrentiestrijd van Van der Maarel, nadat Sean Klaiber naar Ajax was vertrokken. Vooralsnog is er geen concrete interesse voor Troupée.

Balk
De kans bestaat dat Utrecht naast Ter Avest nog een speler binnenhengelt deze transferperiode. FC Groningen-aanvaller Remco Balk heeft zijn ja-woord aan de Domstedelingen gegeven. Zijn contract in het Hoge Noorden loopt echter nog tot het einde van het seizoen. Er wordt nu gesproken over de mogelijkheid om deze winter al de overstap te maken.

Naast mogelijke versterkingen lijkt Utrecht ook nog wat spelers kwijt te raken. Justin Lonwijk en Odysseus Velanas mogen al dan niet definitief uitkijken naar een nieuwe werkgever. Beide komen niet in aanmerking voor een rol in het eerst elftal. Daarnaast praat Utrecht met Manchester City over de rol van Daniel Arzani. De 22-jarige aanvaller wordt gehuurd maar kwam niet verder dan 58 Eredivisieminuten. Ook zijn toekomst ligt normaliter elders.

Tot slot hebben diverse Belgische clubs interesse getoond voor middenvelder Othman Boussaid. De 20-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract, maar Utrecht heeft nog een eenzijdige optie die het kan lichten. De club laat weten niet voornemens te zijn de talentvolle Belg deze winter te laten vertrekken.

Spelersprofiel

M. van der Maarel


Geboortedatum:
12 augustus 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Arnhem
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.