FC Utrecht pikt Ghanese aanvaller op in Mainz

Reacties

FC Utrecht heeft zich versterkt met aanvaller Issah Abass. De twintigjarige Ghanees wordt voor één seizoen gehuurd van 1.FSV Mainz 05.

FC Utrecht pikt Ghanese aanvaller op in Mainz

Het Sloveense NK Olimpija Ljubljana haalde Abass in 2017 naar Europa. Hij werd opgepikt bij het Ghanese FC Asokwa. In Slovenië speelde hij 54 officiële wedstrijden waarin hij tot 17 doelpunten kwam. In 2017/2018 pakte Abass de Sloveense dubbel, waarna FSV Mainz 05 in 2018 twee miljoen euro voor de aanvaller betaalde. In de Bundesliga kwam Abass dit seizoen mede door een spierblessure tot één officieel optreden. De Ghanees heeft nog een contract voor vijf jaar bij de club waar ook Jean-Paul Boëtius onder contract staat.

'Issah kan op elke positie in de voorhoede uit de voeten', laat Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken in Utrecht, weten. 'Hij beschikt over veel snelheid en brengt veel energie in de wedstrijden. Hij is in staat tegenstanders bezig te houden en druk op verdedigers te zetten. Issah heeft een geweldige wedstrijdmentaliteit en past daarmee uitstekend bij onze club.'

Interesse
FC Utrecht houdt er rekening mee dat er de komende weken concrete interesse loskomt voor het viertal Simon Gustafson, Gyrano Kerk, Sean Klaiber en Nicolas Gavory. Het viertal staat in de belangstelling na het voorbije seizoen, waarin zij met de Domstedelingen kwalificatie voor de Europa League afdwongen.

Van een verlengd verblijf van huurlingen Riechedley Bazoer en Timo Letschert in Utrecht zal in elk geval geen sprake zijn. Daarnaast wacht de club af of Dynamo Dresden zijn optie tot koop op Dario Dumic wil lichten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.