FC Utrecht neemt jeugdinternational De la Vega over van Ajax

Reacties

FC Utrecht heeft zich versterkt met Giovanni de la Vega. De achttienjarige middenvelder komt over van Ajax, waar hij dit seizoen speelde in de Onder-19-ploeg.

FC Utrecht neemt jeugdinternational De la Vega over van Ajax

'Giovanni is een zeer talentvolle, creatieve middenvelder', zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. 'Wij gaan samen met hem aan de slag met de doorontwikkeling van zijn kwaliteiten en hebben vertrouwen in een succesvolle, vruchtbare samenwerking.'

Na de zomer meldt De la Vega, die zowel voor Nederland als Chili jeugdinterlands afwerkte, zich bij FC Utrecht Onder-19.

'Ons oudste jeugdteam voorzien we daarmee van een directe kwaliteitsimpuls', zegt Jelle Goes, de manager academie van FC Utrecht. 'Vervolgens is het zaak om gezamenlijk te werken aan een succesvolle doorstroming van Giovanni naar respectievelijk Jong FC Utrecht en het uiteindelijke doel het eerste elftal van FC Utrecht.'

De la Vega tekende voor twee jaar in de Domstad, met een optie op een derde jaargang.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.