FC Utrecht mikt op vierde plaats: 'Onder Ten Hag hadden we het eerst ook lastig'

Reacties

Hoewel FC Utrecht er met een zesde plaats op de ranglijst niet slecht voor staat, zijn er niet alleen maar lachende gezichten bij de club. De fans zien graag meer passie en meer vieze shirtjes. Mark van der Maarel heeft goede hoop dat de puzzelstukjes steeds beter in elkaar gaan vallen.

FC Utrecht mikt op vierde plaats: 'Onder Ten Hag hadden we het eerst ook lastig'
© Pro Shots

De clubman ziet parallellen met twee jaar geleden, zegt hij in een interview met Voetbal International. Onder trainer John van den Brom is er nog ruimte voor verbetering en dat maakte Van der Maarel eerder mee. 'Ik had het er laatst met Willem Janssen over. Dat we het onder Erik ten Hag voor de winterstop ook lastig hadden. Dan begonnen we moeizaam, maar ging het op een gegeven moment lopen. Het is geen excuus, maar ik loop lang genoeg mee om te weten hoe het werkt. Soms moet je over een dood punt heen.'

Van der Maarel is bezig aan zijn elfde seizoen in de Domstad. De beste prestatie die hij in die jaren met de club neerzette was de vierde plaats in het seizoen 2016/17. Het huidige FC Utrecht heeft in zijn ogen voldoende kwaliteit om opnieuw voor die eindklassering te gaan. 'Het staat allemaal nog mega dicht bij elkaar op de ranglijst. Die vierde plek is nog gewoon in zicht. Er staat een elftal dat ervoor wil gaan, geloof me. Het gaat er vanzelf uitkomen', belooft de verdediger.

In de nieuwe Voetbal International en op VI PRO wordt het seizoen van FC Utrecht tot nu toe nader belicht, met daarbij ook de zoektocht van John van den Brom naar vastigheden.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer M. van der Maarel
Meer over M. van der Maarel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.