FC Utrecht lost keeperskwestie op met komst Griekse goalie

Reacties

FC Utrecht heeft het potentiële keepersprobleem onder de lat opgelost met de tijdelijke komst van Vasilis Barkas. De Griekse doelman wordt voor een seizoen gehuurd van Celtic.

FC Utrecht lost keeperskwestie op met komst Griekse goalie
© Imago

Met het vertrek van Eric Oelschlägel en de onzekerheid over de inzetbaarheid van Fabian de Keijzer aan het begin van het seizoen was er een keepersprobleem ontstaan in Utrecht. De club heeft dus snel gehandeld door zaken te doen met Celtic, waar Barkas dit seizoen slechts een bijrol speelde. Hij kwam tot slechts twee optredens.

Desalniettemin is technisch directeur Jordy Zuidam blij met de komst van de goalie. 'Vasilis is een grote en atletische keeper. Hij heeft goede reflexen, heerst in het zestienmetergebied in de lucht, staat zijn mannetje in één tegen één-duels en heeft uitstraling. Vasilis is bovendien een ervaren keeper, die onder de lat heeft gestaan bij topclubs in Griekenland en Schotland en de nodige interlands (dertien, red.) heeft gespeeld met Griekenland. Hij geeft ons team een absolute boost.'

Barkas heeft naast de Griekse ook de Nederlandse nationaliteit, zijn moeder is Nederlands. Barkas keepte jarenlang in de Griekse competitie voor Atromitos en AEK Athene, in 2020 maakte hij de overstap naar Celtic. Met AEK Athene maakte Barkas zijn debuut in de Champions League, in het seizoen 2018/19 trof hij onder andere Ajax in de groepsfase. Barkas werd vijfmaal gepasseerd in twee groepsduels.

FC Utrecht haalde eerder in deze transferperiode al een keeper: Calvin Raatsie kwam transfervrij over van (Jong) Ajax).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.