FC Utrecht laat met huur Redan wens van Fraser in vervulling gaan

Reacties

Daishawn Redan keert terug in de Eredivisie. De spits wordt door FC Utrecht tijdelijk overgenomen van Hertha BSC, waar zijn contract nog tot medio 2024 doorloopt. FC Utrecht heeft ook een optie tot koop bedongen op Redan.

FC Utrecht laat met huur Redan wens van Fraser in vervulling gaan
© Imago

'Daishawn is een snelle speler die op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten kan', geeft technisch directeur Jordy Zuidam uitleg. 'Hij speelt met veel dynamiek en heeft diepte in zijn spel. Hij is niet de grootste, maar heeft wel power en duelkracht. Hij heeft bovendien laten zien dat hij vaak in scoringspositie komt en dat hij goed is in het verzilveren van kansen.'

Met de komst van Redan gaat een wens van nieuwe trainer Henk Fraser in vervulling. Hij overweegt komend seizoen met twee spitsen te gaan spelen. Met Henk Veerman en Tasos Douvikas had hij maar twee centrumspitsen in zijn selectie, daar is nu dus Redan bij gekomen.

De 21-jarige Amsterdammer verliet op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Ajax, maar zijn vervolgstap bij Chelsea bleek niet succesvol. Redan trok in 2019 naar Hertha BSC en werd sindsdien al tweemaal verhuurd. Bij FC Groningen en PEC Zwolle kwam hij in totaal tot 31 wedstrijden in de Eredivisie. Alleen vorig seizoen kwam Redan tot scoren in de Nederlandse competitie, hij vond zesmaal het net voor het uiteindelijk gedegradeerde PEC.

Met de komst van Redan is FC Utrecht zeker nog niet klaar op de transfermarkt. Achter de schermen is men bezig met de komst van Nordin Amrabat en Bas Dost.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.