FC Utrecht laat 'Fenomenema' definitief gaan

Reacties

FC Utrecht neemt afscheid van Nick Venema. De aanvaller maakt de definitieve overstap naar VVV-Venlo, de club waarvoor hij in het afgelopen seizoen al een halfjaar op huurbasis speelde.

FC Utrecht laat 'Fenomenema' definitief gaan
© Pro Shots

Venema (23) heeft bij VVV, dat een transfersom op tafel legt, voor drie seizoenen getekend. 'VVV is een hele mooie club en ik heb het hier heel erg goed naar mijn zin gehad', vertelt de spits op de clubsite van de Limburgers. 'Ik wilde dus graag blijven en na de goede gesprekken met Willem Janssen en de komst van Rick Kruys, die ik al goed ken vanuit mijn tijd bij FC Utrecht, was het voor mij snel duidelijk dat ik ook de komende jaren voor VVV wil spelen.'

Venema kwam in 2014 in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht en maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. De spits maakte echter vooral furore bij de beloftenploeg, die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Met zijn vele doelpunten verdiende Venema bij Jong FC Utrecht de bijnaam Fenomenema. Tot een definitieve doorbraak in het eerste elftal kwam het niet.

Utrecht verhuurde Venema al aan Almere City, NAC en VVV en neemt nu definitief afscheid van de spits.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.