FC Utrecht jaagt op VVV-back Pachonik

Reacties

FC Utrecht is met VVV-Venlo in gesprek over een transfer van Tobias Pachonik. De 25-jarige rechtsback werd de voorbije maanden aan verschillende clubs gelinkt. Nu lijkt een doorbaak aanstaande.

FC Utrecht jaagt op VVV-back Pachonik
© Pro Shots

VVV betaalde een jaar geleden een gelimiteerde transfersom van 250 duizend euro aan Carpi FC voor Pachonik, die het voorgaande seizoen was uitgeroepen tot beste rechtsback van de Serie-B. De Duitser zag de Eredivisie als een ideaal podium om zich versneld verder te kunnen ontwikkelen. Waar VVV wisselvallig presteerde, kan Pachonik persoonlijk terugkijken op een goed debuutseizoen. Het is FC Utrecht niet ontgaan.

De Domstedelingen zullen wel behoorlijk in de buidel moeten tasten voor de voormalig jeugdinternational, die VVV een zevencijferige transfersom moet opleveren. Met een mogelijke komst van Pachonik sorteert FC Utrecht voor op een vertrek van Sean Klaiber. De 25-jarige verdediger heeft een sterke vertrekwens en mag - mits de juiste transfersom op tafel wordt gelegd - vertrekken. Naast Klaiber heeft Utrecht met Giovanni Troupée en Mark van der Maarel nog twee alternatieven op de rechtsbackpositie.

Pachonik, die graag een volgende stap zet in Nederland, weet zich nog altijd gevolgd door meer clubs. Zo zou FC Groningen hem hebben aangemerkt als mogelijke vervanger voor Deyovaisio Zeefuik. VfB Stuttgart uit zijn geboorteland en de Turkse topclub Besiktas hebben eveneens naar de speler geïnformeerd.

VVV heeft een oude bekende klaarstaan als opvolger: Moreno Rutten (27), die een jaar geleden de omgekeerde weg van Pachonik bewandelde en De Koel verruilde voor Crotone in de Serie-B. De Brabander kwam in Italië amper aan spelen toe en liet er onlangs zijn contract ontbinden.

Op VI PRO stonden we eerder al stil bij Pachonik. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer T. Pachonik
Meer over T. Pachonik
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.