FC Utrecht is dolblij met De Jong en sloopt bedroevend Roda

Reacties

Jean-Paul de Jong heeft na zeven duels nog altijd niet verloren als hoofdtrainer van FC Utrecht. Zondag versloegen de Domstedelingen een zwak Roda JC Kerkrade (1-4) en evenaarde De Jong een clubrecord.

FC Utrecht is dolblij met De Jong en sloopt bedroevend Roda

De riante zege werd ingeleid door een apart doelpunt. In de dertiende minuut stuurde Mateusz Klich Sander van de Streek weg en de middenvelder lepelde de bal over de uitkomende Roda-doelman Hidde Jurjus heen. De bal stuiterde via de onderkant van de lat op de doellijn en leek deze lijn hierna net te passeren, voordat Jurjus kon ingrijpen. Het was erg lastig om te zien of er inderdaad sprake was van een goal, maar de grensrechter leek de situatie juist te hebben beoordeeld.

De openingstreffer kwam Utrecht toe, want de bezoekers waren sterk begonnen aan het duel in Kerkrade. Na de 0-1 moest Roda in de achtervolging en Dani Schahin kreeg ook een goede kans, maar zijn schot werd voor de doellijn weggehaald. Het was een zeldzaam speldenprikje van de zeer teleurstellend spelende thuisploeg. Utrecht, waar Rico Strieder al na ruim een halfuur moest worden vervangen door Urby Emanuelson, was de bovenliggende partij.

Kort voor rust wist Zakaria Labyad de Utrechtse marge bijna te verdubbelen met een gevaarlijke vrije trap. Jurjus had echter een schitterende redding in huis en hield zijn ploeg zo op de been. Ruim tien minuten in de tweede helft viel de 0-2 alsnog, gemaakt door Mark van der Maarel. Nadat Jurjus met zijn voet een schot van Labyad onschadelijk had gemaakt, ramde Van der Maarel met een volley op prachtige wijze de rebound binnen. Een domper voor Utrecht was dat even na deze goal aanvoerder Willem Janssen geblesseerd moest afhaken.

De beslissing
Zittend op de bank zag Janssen Van de Streek zijn tweede van de middag maken. De middenvelder schoot een lage voorzet van Klich in een keer binnen en zorgde zo voor de beslissing in de wedstrijd. Het verzet van Roda (dat toch al niet veel voorstelde) was nu helemaal gebroken en het wachten was op meer goals van Utrecht, maar uit het niets redde invaller Jorn Vancamp acht minuten voor tijd de eer namens Roda. Dit was zijn vierde goal uit de laatste vijf wedstrijden. Het slotakkoord was echter voor Labyad, die kort voor tijd de 1-4 binnenschoot. 

De Jong is na de overtuigende zege in Limburg in zijn eerste zeven wedstrijden als hoofdtrainer van Utrecht ongeslagen gebleven en evenaart daarmee het clubrecord van Ton du Chatinier. Utrecht staat op het moment van schrijven vierde in de Eredivisie, met twee punten meer dan Feyenoord en PEC Zwolle. Deze ploegen komen later deze zondag echter nog in actie. Roda blijft in de degradatiezone hangen: de formatie van Robert Molenaar staat zestiende en kan later deze zondag ingehaald worden door zowel FC Twente als Sparta Rotterdam. Deze twee laagvliegers staan om 14.30 uur in een heuse degradatiekraker tegenover elkaar.

'Onbegrijpelijk dat Molenaar opnieuw zijn formatie wijzigt tegen FC Utrecht'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.