FC Utrecht hunkert naar groepsfase Europa League

Reacties

Acht dagen voor de eerste training lag de website van FC Utrecht plat. Aanleiding was de presentatie van het nieuwe thuistenue. Een vergelijkbaar shirt met dat van vorig jaar, alleen prijkt er nu een Nike-logo op de borst. In tijden van Utrechts optimisme ruim voldoende om de digitale fanshop voor even op zwart te laten gaan. Het borrelt namelijk in de Domstad.

FC Utrecht hunkert naar groepsfase Europa League

Achttien dagen eerder stond een groep fans midden in de nacht op een parkeerplaats de spelersbus op te wachten. Het Utrecht van Dick Advocaat had Vitesse verslagen en pakte zodoende een ticket voor de tweede voorronde in de Europa League. Eind juli voetballen tegen een veredelde amateurploeg in Luxemburg of Ierland werd gevierd als een landstitel.

Het optimisme aan de Vecht is voelbaar. Na een onrustig seizoen, met het ontslag van clubicoon Jean-Paul de Jong en de komst van tussenpaus Advocaat, gloort er hoop. Voor het eerst in jaren is het rustig in de top. Suikeroom Frans van Seumeren zit nog tweewekelijks wiebelend op het ereterras, maar vertrouwt op het recent aangestelde managementteam. Bovendien hoeft hij geen tonnen meer in de club te steken om zwarte cijfers te schrijven.

Intussen heeft directeur voetbalzaken Jordy Zuidam medio juni al een volwaardige selectie staan. Meest in het oog springende nieuwkomers zijn John van den Brom en Adam Maher. Een middenveld met Joris van Overeem, Maher én Simon Gustafson schept verwachtingen.

Natuurlijk, de voetbalzomer is nog niet eens echt begonnen. Zo hoopt Sean Klaiber op een transfer en is er belangstelling voor Gustafson, Gyrano Kerk én Nicolas Gavory. Maar zelfs al mochten één of meer spelers vertrekken, dan nog heeft Van den Brom een bovengemiddelde selectie om mee te werken. Bovendien kan de markt ook een positieve uitwerking hebben op de club: als Eintracht Frankfurt Sébastien Haller doorverkoopt, legt dat Utrecht geen windeieren.

De voortekenen zijn goed. FC Utrecht heeft zich als doel gesteld structureel bij de beste zes in de Eredivisie te eindigen en zowel het sportieve als het financiële gat met AZ en Vitesse te verkleinen. Europees succes zou die missie in een stroomversnelling brengen.

Deze week is de loting voor de tweede voorronde van de Europa League, maar op de Utrechtse burelen dromen ze al voorzichtig van de poulefase. Gezien de huidige selectie en het groeiende optimisme, is dat niet eens zo'n gekke gedachte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.