FC Utrecht houdt Benamar uit Italiaanse handen

Reacties

FC Utrecht heeft de selectie per direct versterkt met Benaissa Benamar. De 23-jarige centrale verdediger van Telstar leek lange tijd op weg naar het Italiaanse Sassuolo maar kiest nu alsnog voor een Eredivisie-avontuur.

FC Utrecht houdt Benamar uit Italiaanse handen
© Pro Shots

In de zomerse transferwindow leek een transfer in kannen en kruiken. De geboren Marokkaan was akkoord, evenals beide clubs. Maar nadat enkele uitgaande transfers van de Serie A-club afketsten, bleef Benamar in Velsen-Zuid. Deze winter hoopten de Italianen net als enkele andere geïnteresseerde clubs een nieuwe poging te doen bij de verdediger die deze zomer uit zijn contract loopt. FC Utrecht bleek doortastender.

De verdediger sluit deze maand al aan in Utrecht en krijgt zo de kans te acclimatiseren. Centraal achterin liggen er vooral volgend jaar kansen. Huurling Justin Hoogma keert in principe terug naar Duitsland. Naast ervaren verdedigers als Willem Janssen en Emil Bergström wil Utrecht talentvolle spelers als Tommy St. Jago (21), Christopher Mamengi (19) en dus ook Benamar een kans gaan geven.

Benamar is al twee seizoenen een vaste waarde in het elftal van trainer Andries Jonker en speelde in het verleden onder meer voor ADO Den Haag, FC Twente en het Marokkaanse Ittihad Tanger.

Hij is de eerste winterse versterking voor de Domstedelingen. Utrecht heeft geen transferbudget en zal creatief moeten zijn wil het de selectie verder versterken. Het is niet ondenkbaar dat spelers met weinig uitzicht op speelminuten zullen vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.