FC Utrecht houdt begeerde Kerk aan boord met nieuw contract

Reacties

Gyrano Kerk heeft zijn contract met één jaar verlengd. Hierdoor staat de buitenspeler van FC Utrecht tot de zomer van 2023 onder contract. Het jeugdproduct, dat deze zomer door meerdere clubs in binnen- en buitenland begeerd werd, geeft daarmee zijn woord aan FC Utrecht.

FC Utrecht houdt begeerde Kerk aan boord met nieuw contract

De 23-jarige Kerk is dit seizoen de grote man bij FC Utrecht en trekt daarmee de lijn door die hij vorig seizoen al inzette. De pijlsnelle rechtsbuiten is een constante bron van dreiging voor de tegenstanders van FC Utrecht en er was dan ook veel belangstelling. Met name uit Engeland waren er diverse clubs die contact zochten met zijn management en de club.

Tot een vertrek van Kerk zal het deze zomer echter niet komen. FC Utrecht benadrukte eerder al dat de aanvaller alleen bij een monsterbod mocht vertrekken, maar onderhandelde op de achtergrond ook met het management van de speler over een nieuw contract. Dat wordt contract wordt hoogstwaarschijnlijk vandaag ondertekend.

'Er was inderdaad veel interesse', laat zaakwaarnemer Richinel Bryson van Ceasar Sports Account aan VI weten. 'Toch heeft Gyrano er bewust voor gekozen zijn contract met een jaar open te breken. Hij had weg gekund maar voelt het vertrouwen van de club. Ook wil hij de club graag helpen bij de ambitieuze toekomstplannen die er liggen. Gyrano is een jongen van de club en heeft veel aan FC Utrecht te danken. Bovendien kan hij hier nog groeien.'

Uiteindelijk was het directeur voetbalzaken Jordy Zuidam die er alles aan deed om de buitenspeler in de Domstad te houden. En met succes. 'Het gaat om vertrouwen. Gyrano had zijn goede spel kunnen verzilveren, maar kiest voor logische stappen in zijn carrière', aldus Bryson. 'Bij Utrecht heeft hij zich sterk ontwikkeld en is er nog ruimte om een volgende stap te maken. Dit geeft rust voor zowel hem, als de club.'

Kerk was dit seizoen in de Eredivisie al goed voor één doelpunt en drie assists. Ook was hij trefzeker in het Europa League-treffen met Zrinjski Mostar. Vorig seizoen was hij in 33 wedstrijden goed voor acht doelpunten en negen assists. FC Utrecht hoopt met het verlengen van Kerk een signaal af te geven aan de rest van de selectie. De hoop is dat andere spelers die eerder werden gelinkt aan een transfer, Sean Klaiber en Simon Gustafson, de club ook dit seizoen trouw blijven.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.