FC Utrecht hoopt Ter Avest terug naar Nederland te halen

Reacties

Hidde ter Avest is op de weg terug naar de Eredivisie. FC Utrecht hoopt de 23-jarige verdediger transfervrij over te nemen van Udinese, waar hij dit seizoen vooral op de bank zat. Het contract van Ter Avest loopt door tot medio 2022.

FC Utrecht hoopt Ter Avest terug naar Nederland te halen
© Pro Shots

Udinese nam Ter Avest in de zomer van 2018 over van FC Twente, maar in Italië werd hij nooit een onbetwiste basisspeler. Bij de club kwam hij landgenoten Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar tegen en dit seizoen speelt ook Thomas Ouwejan in Udine. In totaal speelde Ter Avest tot nu toe 42 wedstrijden voor Udinese.

Als Ter Avest naar Utrecht komt is hij de tweede versterking van de club in deze winterse transferperiode. De Domstedelingen trokken eerder Benaissa Benamar aan. De 23-jarige verdediger kwam over van Telstar. Ter Avest is inzetbaar als vleugelverdediger, centrale verdediger en buitenste middenvelder.

De verdediger kent Utrecht-trainer René Hake nog uit hun gezamenlijke tijd bij Twente. Ter Avest gaat de concurrentiestrijd aan met Mark van der Maarel. De kans is groot dat Giovanni Troupée, die ook als rechtsback speelt, gaat vertrekken bij Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.