FC Utrecht heeft na twee jaar weer een algemeen directeur

Reacties

FC Utrecht heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in de directie. De belangrijkste verandering is dat Thijs van Es per direct de nieuwe algemeen directeur is van de Domstedelingen.

FC Utrecht heeft na twee jaar weer een algemeen directeur

Van Es was al sinds 1 januari 2019 in dienst van FC Utrecht, op die datum volgde hij Paulo Steverink op als financieel en operationeel directeur. De club maakt nu bekend dat de oud-voorzitter van hockeyclub Kampong met ingang van 1 oktober (dinsdag dus) algemeen directeur is. De functie van directeur voetbalzaken Jordy Zuidam blijft onveranderd, al wordt deze vanaf nu aangeduid als technisch directeur, terwijl Joost Broerse de commercieel directeur was en blijft. De statutaire directie bestaat nog altijd uit Van Es en Zuidam.

'Ik ben er natuurlijk trots op om benoemd te worden tot algemeen directeur van de club van mijn stad', zo laat Van Es op de clubwebsite weten. 'Op het technisch domein presteren we de afgelopen vier seizoenen in de subtop. En ook maatschappelijk realiseren we steeds vaker onze ambities. Het is zaak om op alle vlakken, zowel intern als extern, door te blijven ontwikkelen en daarmee structureel een subtopper te zijn. Daar gaan we in de komende jaren alles aan doen, met de visie als leidraad.'

In de zomer van 2017 koos FC Utrecht voor een zogenoemd 'collegiaal bestuur', een model waarbij er geen algemeen directeur is. Zodoende werd de vacature die de vertrokken Wilco van Schaik destijds achterliet op een andere manier ingevuld. Met het doorschuiven van Van Es keert FC Utrecht dus weer terug naar een situatie mét algemeen directeur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.