FC Utrecht heeft eerste competitiezege onder Silberbauer binnen

FC Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior in de Eredivisie woensdagavond met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de eerste helft gemaakt door Tasos Douvikas.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
Excelsior
Excelsior

De thuisploeg kwam op voorsprong toen Douvikas na zes minuten diagonaal raak schoot. Het fraaie voorbereidende werk, een steekbal, was van Can Bozdogan. In het vervolg werd een tweede goal van Douvikas afgekeurd en ontsnapte Nick Viergever aan een kaart.

Na rust kreeg Utrecht kansen om de voorsprong te vergroten, maar belandde een kopbal van Douvikas op de lat. Omdat invaller Amin Younes geen strafschop kreeg en Excelsior-doelman Stijn van Gassel met een fraaie redding in de slotfase een goal voorkwam, bleef het bij 1-0.

Zo haalde FC Utrecht-coach Michael Silberbauer zijn eerste competitiezege. Buiten bekerwinst op Blauw Geel (3-1) was tegen Feyenoord (1-1), Go Ahead Eagles (2-2) en FC Twente (2-0) niet gewonnen.

Zaterdag moet FC Utrecht op bezoek bij AZ. Excelsior wacht een dag later het thuisduel met Ajax.