FC Utrecht haalt in XL-duel uit tegen Leverkusen, pareltje Kerk

Gyrano Kerk heeft zich in een bijzonder uitgebreid en doelpuntrijk oefenduel tussen Bayer Leverkusen en FC Utrecht (1-5) van zijn beste kant laten zien. Met twee goals (waarvan één zeer fraaie) deed hij de eerste Duitse goal van Mitchel Bakker teniet. Het duel duurde in totaal 135 minuten.

De Domstedelingen begonnen in een sterke opstelling aan het oefenduel (zie onderaan), terwijl er met Jonathan Tah, Kerem Demirbay, Lucas Alario, Julian Baumgartlinger, Moussa Diaby, Florian Wirtz en Karim Bellarabi ook bij Leverkusen de nodige bekende namen aan de aftrap stonden. Daarnaast mochten ook de Nederlandse spelers Bakker en Jeremie Frimpong zich vanaf het begin laten zien, Daley Sinkgraven was diep in de tweede helft invaller.

Na een van FC Utrecht-zijde sterke eerste helft (zonder goals) kwamen de Duitsers kort na rust voorsprong. Na een knappe actie en dito voorzet van Bellarabi tikte uitgerekend verdediger Bakker de 1-0 van dichtbij simpel in het lege doel. Genoeg voor de zege was dat echter niet. Een paar minuten na de openingsgoal was het namelijk Kerk die de bal knap in de korte hoek schoot, na een passje van Hidde ter Avest.

Uiteindelijk pakten de Domstedelingen wederom de leiding, en hoe. Na een splijtende pass van Tommy St. Jago wipte Kerk de bal werkelijk schitterend binnen, waarmee hij de 1-2 maakte. Dat leek de eindstand te zijn, FC Utrecht meldde via social media ook dat het duel afgelopen was, maar beide teams besloten er daarna doodleuk nog een keer 45 minuten aan vast te plakken. Daarin scoorde invaller Remco Balk de 1-3.

De eindstand werd daarna op 1-5 bepaald door twee rake pingels van Adrían Dalmau, waardoor de bezoekers hard uithaalden. En daarmee is FC Utrecht deze voorbereiding nog steeds ongeslagen. Er werd gewonnen van KV Mechelen, AA Gent, Club Brugge, Germinal Beerschot en Niki Volos, terwijl er remises waren tegen Royal Antwerp, Anderlecht en Zulte Waregem.

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel (77. De Keijzer); Ter Avest (77. Mokono), St. Jago (77. Van der Maarel, 123. Mukeh), Janssen (77. Benamar), Warmerdam (77. Mamengi, 123. Van der Kust); Maher (77. Van den Berg), Timber (60. Van Overeem), Ramselaar (77. Gustafson, 123. Mallahi); Kerk (77. Sylla), Douvikas (77. Dalmau), Boussaid (77. Balk).