FC Utrecht haalt Duits international Younes terug naar Nederland

Reacties

Amin Younes speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Utrecht. De 29-jarige Duitser, die nog onder contract staat bij Al-Ettifaq, wil zich via de Eredivisie weer in beeld spelen bij Die Mannschaft. In Utrecht wordt hij gezien als een broodnodige extra aanvaller.

FC Utrecht haalt Duits international Younes terug naar Nederland
© Pro Shots
Het einde van de transferperiode in Nederland is in zicht en dus krijgen clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie een laatste kans om spelers te kopen of huren. Uiteraard zit VI er weer bovenop, met een speciale Transferdeadline Show. Vanaf 21.00 uur kan je inschakelen via de VI App of YouTube.

Beide clubs hopen de deal deze zomer nog rond te krijgen. Younes trok begin 2022 naar Saoedi-Arabië, maar wilde nu dolgraag terugkeren naar Europa. Hij wil dichter bij zijn vrouw en kind zijn en droomt stiekem nog van een rentree in het Duitse nationale elftal. De aanvaller speelde in totaal acht wedstrijden voor Die Mannschaft, de laatste op 31 maart 2021.

FC Utrecht hoopte nog een aanvaller aan de selectie toe te voegen. Mimoun Mahi is niet voor het eerst geblesseerd en langere tijd niet inzetbaar. Ook is het nog altijd onduidelijk wanneer Sander van de Streek terugkeert van een buikspierblessure.

Intussen lijkt trainer Henk Fraser steeds meer af te stappen van zijn 3-4-1-2 formatie en voor 4-4-2 te kiezen. Younes zou een extra wapen kunnen zijn.

De voormalig speler van Ajax, Napoli en Eintracht Frankfurt wordt in Utrecht herenigd met Bas Dost. De twee speelden samen in Frankfurt. Eerder speelde de behendige aanvaller bij Ajax al samen met Nick Viergever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer A. Younes
Meer over A. Younes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.