FC Utrecht haalt Dost na tien jaar terug naar Nederland

Reacties

Bas Dost (33) keert definitief terug in de Eredivisie. De boomlange spits is vrijdagavond gepresenteerd bij FC Utrecht, waar hij een eenjarig contract heeft getekend. Daarmee is zijn rentree op de Nederlandse velden na tien seizoenen in het buitenland een feit.

FC Utrecht haalt Dost na tien jaar terug naar Nederland

Al weken waren er geruchten over een terugkeer van Dost naar Nederland. Diverse clubs hengelden naar de diensten van de goalgetter en FC Utrecht was uiteindelijk het meest slagvaardig. Daardoor haalt de ambitieuze subtopper een spits binnen die in 506 officiële wedstrijden liefst 256 keer wist te scoren. Ook kwam Dost achttien keer voor het Nederlands elftal uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is geweldig om Bas te mogen verwelkomen in Utrecht', zegt technisch directeur Jordy Zuidam. 'Bas is een winnaar, ontzettend gedreven, neemt een enorme bak aan ervaring met zich mee en heeft door de jaren heen laten zien dat hij overal en altijd tot scoren komt. De afgelopen tien jaar heeft Bas zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij FC Utrecht helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Wij zijn er buitengewoon blij mee en trots op dat we Bas aan onze selectie mogen toevoegen.'

Na zijn debuut in het betaalde voetbal bij FC Emmen kwam Dost via Heracles Almelo bij SC Heerenveen terecht. Daar verdiende hij na een seizoen waarin hij 32 competitiedoelpunten maakte een transfer naar de Bundesliga. Via VfL Wolfsburg, Sporting Portugal en Eintracht Frankfurt kwam hij daarna bij Club Brugge terecht. In België werd Dost de afgelopen anderhalf jaar twee landskampioen.

Bij FC Utrecht is Dost de tweede nieuwe spits die voor het komende seizoen is aangetrokken. Eerder maakten de Domstedelingen al melding van de komst van Daishawn Redan

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.