Bergström krijgt nieuwe kans in Utrecht: 'Hij past goed bij de club'

Reacties

De toekomst van Emil Bergström ligt bij FC Utrecht. De 27-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract.

Bergström krijgt nieuwe kans in Utrecht: 'Hij past goed bij de club'
© Pro Shots

'We hebben de afgelopen periode intensief met Emil en zijn zaakwaarnemer gesproken en zijn blij dat we zijn contract met een jaar hebben kunnen verlengen', aldus technisch directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite. 'Hij gaf in die gesprekken direct aan dat hij voor zijn kans wilde gaan bij FC Utrecht, vanaf de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor Emil voor het einde van de Zwitserse Super League al bij ons kan aansluiten.'

Bergström maakte in september op huurbasis de overstap naar FC Basel, waarvoor hij in totaal elf officiële wedstrijden speelde. 'Met zijn specifieke verdedigende kwaliteiten, zijn karakter en de bijbehorende winnaarsmentaliteit past hij goed bij de club en voegt hij extra waarde toe aan de selectie. We zijn blij dat de samenwerking met een jaar is verlengd en we hem weer mogen verwelkomen in Utrecht', besluit Zuidam.

In de zomer van 2018 contracteerde FC Utrecht de drievoudig international van Zweden, die de anderhalf jaar daarvoor door Rubin Kazan was verhuurd aan Grasshoppers. Namens de Domstedelingen kwam Bergström tot achttien wedstrijden, maar het voorbije seizoen verloor hij zijn basisplaats aan Justin Hoogma. De verdediger zocht daarop zijn heil bij FC Basel, maar gaat nu voor een nieuwe kans bij FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer E. Bergström
Meer over E. Bergström
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.