FC Utrecht grijpt kans op eerherstel na zeperd in Amsterdam aan

FC Utrecht heeft twee dagen na de ruime nederlaag tegen Ajax (5-1) achter gesloten deuren met dezelfde cijfers gewonnen van Excelsior. Adrián Dalmau scoorde tweemaal.

Utrecht kwam er donderdag vooral voor rust totaal niet aan te pas tegen Ajax en kreeg in de eerste helft in Amsterdam al vijf doelpunten om de oren, waarvan drie van oud-speler Zakaria Labyad. Twee dagen later kwam de kans op eerherstel en die greep de ploeg van John van den Brom met beide handen aan. Tegen Excelsior scoorde Utrecht vijf keer: alle goals vielen in de tweede helft.

Na treffers van Mohamed Mallahi ('50), Sean Klaiber ('54), Odysseus Velanas ('63) en Dalmau ('69) deed Derensili Sanches Fernandes ('85) namens Excelsior wat terug. Het slotakkoord kwam hierna op naam van Dalmau, die na zijn eerdere treffer tegen Go Ahead Eagles nu drie keer heeft gescoord in de voorbereiding. Donderdag oefent Utrecht tegen SC Heerenveen.

Opstelling FC Utrecht: De Keijzer; Pabai (46. Klaiber), St. Jago (61. Bergström), Mamengi (61. Hoogma), Guwara (31. Culhaci, 61. van der Maarel); Emanuelson (46. Van den Berg), Velanas, El Azrak (31. Arzani, 46. Boussaid); Mallahi, Arweiler (61. Dalmau), Venema (61. Gyrano Kerk).