FC Utrecht en Ramselaar: de liefde die nooit sleet

Reacties

Als PSV en FC Utrecht er dit weekend uitkomen, keert Bart Ramselaar (23) terug bij FC Utrecht. Een transfer die niet uit de lucht komt vallen: In de Domstad hebben ze de ontwikkelingen rondom het kind van de club altijd nauwlettend in de gaten gehouden. Met de komst van Ramselaar wordt het dringen op het middenveld.

FC Utrecht en Ramselaar: de liefde die nooit sleet

Een kind van de club. Opgegroeid op Zoudenbalch en goed voor 49 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Wie je ook bij FC Utrecht spreekt, allemaal zijn ze lovend over Bartje. Volgens velen één van de grootste talenten die de club ooit heeft voortgebracht. Toen zijn situatie uitzichtloos werd bij PSV was het niet zozeer de vraag óf hij ooit nog eens terug zou keren in Galgenwaard, maar wanneer. En dat moment lijkt nu aanstaande.

Een mogelijke transfer komt allesbehalve uit de lucht vallen. In de voorbije twee seizoenen hield de Utrechtse clubleiding een direct lijntje met Ramselaar en zijn management. Afgelopen winter kwam het al bijna tot een verhuurperiode.

Justin Lonwijk vreesde voor een zware blessure, maar ligt er 'slechts' zes weken uit.
Justin Lonwijk vreesde voor een zware blessure, maar ligt er 'slechts' zes weken uit.

De Domstedelingen zitten ruim in de middenvelders, al heeft de technische staf momenteel wat minder opties. Afgelopen week viel Justin Lonwijk uit met een op het oog zware blessure. De schade valt mee, de van PSV-overgekomen middenvelder hoopt met zes weken terug te keren.

Ook Joris van Overeem staat voorlopig buitenspel: de middenvelder heeft een scheurtje in zijn enkelband en zit nog midden in zijn revalidatie. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam hoopte dan ook nog op een buitenkansje. Er werd gedacht aan Oriol Busquets (die nu naar FC Twente gaat) maar Ramselaar was altijd optie één.

Stel dat de transfer van Ramselaar beklonken wordt, dan maakt FC Utrecht niet enkel sportief maar ook financieel een aardige klapper. PSV betaalde eerder vijf miljoen euro voor de international en ziet daar nu maar een fractie van terug. Wel heeft het een behoorlijk doorverkooppercentage bedongen. FC Utrecht hoopt dat de middenvelder zijn oude niveau opnieuw haalt en dat het in de toekomst opnieuw een mooie transfersom voor de man uit Amersfoort kan opstrijken.

Ramselaar, die dit seizoen nog geen officiële minuten maakte in het shirt van PSV, zal moeten vechten voor zijn plekje. Het is immers dringen op het Utrechtse middenveld. Nieuwkomer Adam Maher is zeker van een basisplaats, hetzelfde geldt voor Simon Gustafson. FC Utrecht was eerder bang de 24-jarige Zweed kwijt te raken, maar hij zit nog altijd bij de selectie van trainer John van den Brom.

Bart Ramselaar speelde dit seizoen nog geen minuut voor PSV.
Bart Ramselaar speelde dit seizoen nog geen minuut voor PSV.

Sander van de Streek, momenteel geblesseerd, is mede door de blessure van Van Overeem de derde middenvelder in Utrecht. Hij zou echter ook nog in de voorste linie geposteerd kunnen worden. Met de komst van Ramselaar wordt de kans op speelminuten voor onder meer Urby Emanuelson en Rico Strieder wel steeds kleiner. De verwachting is dan ook dat er nog wel een middenvelder vertrekt deze zomer.

FC Utrecht staat er intussen goed op. Van den Brom vertelde bij zijn aanstelling dat hij onder de indruk was van de ambitieuze plannen van de Domstedelingen. Tot op heden zal de uitvoering niet tegenvallen. Vorige week werd het contract van begeerde Gyrano Kerk opengebroken en vandaag verlengde zowel captain Willem Janssen als rechtsback Sean Klaiber zijn contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer PSV
Meer over PSV
Meer B. Ramselaar
Meer over B. Ramselaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.