FC Utrecht en Feyenoord in gesprek over pechvogel Hendriks

Reacties

Ramon Hendriks (20) is voorlopig niet inzetbaar. De Feyenoorder die eigenlijk dit seizoen verhuurd zou worden aan FC Utrecht raakte kort voor de voorbereiding zwaar geblesseerd. Utrecht-trainer Henk Fraser baalt voor de pupil en weet nog niet waar de toekomst van de verdediger ligt.

FC Utrecht en Feyenoord in gesprek over pechvogel Hendriks
© Pro Shots

Hendriks had eigenlijk vandaag zijn eerste training als speler van FC Utrecht moeten hebben. Maar de verdediger raakte zwaar geblesseerd en is naar verwachting maanden uitgeschakeld. Utrecht-trainer Fraser werd na afloop van de eerste training gevraagd of Hendriks mogelijk later in het seizoen alsnog naar Domstad komt. De trainer moest een antwoord schuldig blijven.

'Ramon wilde ik eigenlijk al bij Sparta halen. Dat is een fantastische jongen. Voor hem is het helemaal zuur. Ik vind het echt verschrikkelijk', aldus Fraser. 'Het typeert die jongen: in zijn vakantie deed hij er alles aan om hier volledig, max te beginnen. En dan gebeurt dit hem. Verschrikkelijk. Hij heeft me gebeld. Hij was uiteraard enorm teleurgesteld.'

Goede relatie
Formeel staat Hendriks onder contract bij Feyenoord, maar FC Utrecht ging een huurdeal aan. De vraag is nu wat er met Hendriks gebeurt. Fraser denkt dat de verdediger bij Feyenoord dan wel bij de KNVB zal revalideren. Naast het persoonlijke leed zal ook moeten worden gekeken naar bijvoorbeeld het salaris. Wie draait daarvoor op?

'De relatie tussen Feyenoord en FC Utrecht is goed', aldus Fraser. 'Zij zullen daar in het belang van de clubs en de speler beslissingen in nemen. Daar ga ik niet over. Er moet een zo goed mogelijke oplossing komen voor alle partijen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.