FC Utrecht deelt AZ gevoelige tik uit met prachtgoal Van de Streek

Reacties

AZ is woensdag tegen duur puntenverlies aangelopen in de Eredivisie. De formatie van trainer Pascal Jansen verloor op eigen veld van FC Utrecht. Het was de eerste nederlaag sinds 6 december voor AZ, dat tussendoor acht competitiewedstrijden ongeslagen bleef.

FC Utrecht deelt AZ gevoelige tik uit met prachtgoal Van de Streek
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

AZ en Utrecht maakten er zeker in de eerste helft niet bepaald een spektakelstuk van. De Alkmaarders wonnen zondag nog knap van Feyenoord (2-3), maar hadden in eigen huis moeite om het net te vinden tegen de ploeg van trainer René Hake. Myron Boadu kreeg de eerste kans, hij stuitte op doelman Eric Oelschlägel. Aan de andere kant kwamen Gyrano Kerk en Sander van de Streek dichtbij. Het hield echter niet over, wat de 0-0 stand bij rust verklaarde.

In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd iets meer los. Oelschlägel voorkwam met een knappe redding dat Boadu kon scoren uit een voorzet van Owen Wijndal en aan de andere kant redde Marco Bizot op een inzet van Kerk. Diezelfde Bizot was drie minuten later echter kansloos. Fredrik Midtsjø liet zich van de bal zetten door Adam Maher en toen Van de Streek de bal voor zijn voeten kreeg, besloot hij uit te halen. Met een prachtig schot in de rechterbovenhoek zette hij Utrecht op voorsprong.

Jansen probeerde het tij daarna nog te keren met de inbreng van onder anderen Zakaria Aboukhlal, Tijjani Reijnders en Jordy Clasie, maar het mocht niet baten voor de Alkmaarders. Yukinari Sugawara kwam nog het dichtst bij de 1-1. De Japanner schoot na terugleggen van Boadu een meter naast het doel van Oelschlägel. Kort daarna liepen Reijnders en Boadu elkaar in de weg bij de voorzet vanaf de rechterkant.

AZ was goed bezig om de achterstand op Vitesse, PSV en Ajax te verkleinen, maar zal nu een pas op de plaats moeten maken. FC Utrecht kruipt door de overwinning dichter bij nummer zeven FC Twente, dat nu nog één punt meer heeft. Twente heeft overigens een wedstrijd tegoed, donderdag op bezoek bij Sparta Rotterdam. AZ speelt komende zondag de volgende topper in de Eredivisie als Ajax op bezoek komt. De Amsterdammers wonnen vorige week in het bekertoernooi nog in Alkmaar.

AZ Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.