FC Utrecht-boegbeeld Jean-Paul de Jong gaat aan de slag bij Ajax

Reacties

Jean-Paul de Jong keert na meer dan dertig jaar terug bij Ajax. De oud-speler van FC Utrecht is de nieuwe trainer van Ajax Onder-18.

FC Utrecht-boegbeeld Jean-Paul de Jong gaat aan de slag bij Ajax
© Pro Shots

Bij het hoogste jeugdelftal onstond onlangs een vacature door het vertrek van Dave Vos. De 38-jarige trainer trad bij Rangers toe tot de staf van Giovanni van Bronckhorst. Met De Jong heeft Ajax zijn opvolger nu gevonden. De 51-jarige coach, die tussen 1987 en 1989 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers speelde, tekent een contract tot medio 2023.

'De jaren in de jeugdopleiding bij Ajax zijn heel waardevol geweest voor mijn carrière als speler en trainer. Het is dan ook mooi om nu terug te zijn in de rol van hoofdtrainer bij Ajax Onder-18, om de huidige talenten weer een stap verder richting het eerste elftal te helpen', zegt De Jong, die na zijn vertrek bij Roda JC in februari 2020 zonder club zat.

De Jong mag dan een verleden hebben als jeugdspeler bij Ajax, de voormalige middenvelder geldt toch vooral als boegbeeld van Utrecht. Tussen 1993 en 2007 was hij speler bij de rivaal uit de Domstad, daarna zette hij er zijn eerste stappen als trainer én was hij assistent van Erik ten Hag. Na diens vertrek naar Ajax werd De Jong zelf hoofdcoach in Utrecht.

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali weet zeker dat De Jong een waardevolle toevoeging zal zijn aan de opleiding van Ajax. 'We zijn heel blij dat Jean-Paul ons wil komen versterken en dat de belangrijke functie bij Ajax Onder-18 nu weer ingevuld is. Jean-Paul heeft zelf in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld en heeft affiniteit met onze filosofie en werkwijze.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.