FC Utrecht blij met Ter Avest: 'Met zijn speelstijl past hij hier'

Reacties

FC Utrecht heeft Hidde ter Avest binnen. De verdediger is overgenomen van Udinese, waar hij dit seizoen nauwelijks aan speelminuten kwam. Hij heeft tot medio 2024 getekend in de Domstad.

FC Utrecht blij met Ter Avest: 'Met zijn speelstijl past hij hier'
© Pro Shots

Udinese nam Ter Avest in de zomer van 2018 over van FC Twente, maar in Italië werd hij nooit een onbetwiste basisspeler. In totaal kwam de verdediger tot 42 wedstrijden voor Udinese, de club waar ook landgenoten Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar en Thomas Ouwejan actief zijn.

Voor Utrecht is Ter Avest de tweede versterking in deze winterse transferperiode. De Domstedelingen trokken eerder Benaissa Benamar van Telstar aan. Ter Avest is inzetbaar als vleugelverdediger, centrale verdediger en buitenste middenvelder.

De verdediger kent Utrecht-trainer René Hake nog uit hun gezamenlijke tijd bij Twente. Ter Avest gaat de concurrentiestrijd aan met Mark van der Maarel. De kans is groot dat Giovanni Troupée, die ook als rechtsback speelt, gaat vertrekken bij Utrecht.

'Hidde is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, veel loopvermogen en een drive naar voren', zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van Utrecht. 'Ondanks zijn 23-jarige leeftijd heeft hij veel ervaring in de Eredivisie. Op jonge leeftijd was hij al aanvoerder van FC Twente, dat zegt iets over zijn karakter. In de Serie A is hij een completere speler geworden. Met zijn speelstijl past Hidde bij de club. We zijn blij hem aan boord te hebben bij FC Utrecht.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.