FC Utrecht bindt 'uithangbord' Janssen met nieuw contract én toekomstplan

Reacties

Willem Janssen blijft FC Utrecht de komende jaren trouw. De 34-jarige aanvoerder zette donderdag zijn krabbel onder een nieuwe contract tot medio 2022 met een optie voor nog een seizoen. Daarnaast hebben club en speler afgesproken dat Janssen na zijn voetbalcarrière in een andere voetbaltechnische rol aan de slag gaat bij Utrecht.

FC Utrecht bindt 'uithangbord' Janssen met nieuw contract én toekomstplan
© Pro Shots

'Onze captain is weer helemaal terug', vertelt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht op de clubsite. 'Bewonderingswaardig hoe hij weer is opgestaan na een zware blessure, zeker op zijn leeftijd. Willem is een belangrijke speler voor de club. Op de eerste plaats vanwege zijn kwaliteiten als voetballer, maar ook door zijn ervaring, persoonlijkheid en coaching.'

'Bovendien is Willem ook buiten de lijnen een voortreffelijke ambassadeur van de club. Een echt uithangbord', vervolgt Zuidam. 'We zijn er blij mee dat we nog zeker een jaar gebruik kunnen maken van zijn diensten en gaan daarna met elkaar in gesprek over hoe de toekomst er na het seizoen 2021/22 uitziet. Hoe dan ook blijft Willem in de toekomst aan FC Utrecht verbonden, en daar ben ik onwijs blij mee.

Janssen herstelde aan het begin van het seizoen van een knieblessure en is sinds dit kalenderjaar weer een vaste waarde in de basis van trainer René Hake. Hij speelt sinds 2014 bij FC Utrecht, daarvoor kwam Janssen uit voor onder andere FC Twente en Roda JC. Janssen volgt met zijn contract het voorbeeld van Mark van der Maarel, die eerder deze week bijtekende.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer W. Janssen
Meer over W. Janssen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.