FC Utrecht bijzondere opponent voor Schaars

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. SC Heerenveen en FC Utrecht sluiten de zaterdagavond af.

FC Utrecht bijzondere opponent voor Schaars

SC HEERENVEEN - FC UTRECHT


Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Bas Nijhuis
Laatste 5 duels Heerenveen:5 punten
Laatste 5 duels Utrecht:12 punten

ACTUEEL

• SC Heerenveen is een van de clubs die nog strijdt om een startbewijs voor de play-offs om een Europees ticket. De verschillen zijn uiterst klein in die regionen. FC Utrecht, dat vorige week de vloer aanveegde met Vitesse, lijkt met Feyenoord te strijden om de vierde positie.

• Gedurende de eerste 27 speelrondes gaf Stijn Schaars 919 passes op de helft van de tegenstander. De SC Heerenveen-regisseur hoeft in dit opzicht alleen voorrang te verlenen aan Hakim Ziyech (1.301 passes), Steven Berghuis (954) en Alireza Jahanbakhsh.

SC Heerenveen verloor vorige week op bezoek bij Ajax.

• FC Utrecht bezit al 47 punten. Niet eerder sinds de invoering van het systeem van drie punten voor een zege in het seizoen 1995/96 hadden de Domstedelingen in deze fase van de competitie zoveel punten veroverd.

• Voor Schaars is FC Utrecht een bijzondere opponent. Op 9 maart 2003 vierde de middenvelder zijn Eredivisie-debuut tegen de Domstedelingen. Bovendien won Schaars van geen ploeg zo vaak (twaalf keer) en scoorde hij tegen geen team zo veel (drie keer) als tegen FC Utrecht.

'Heerenveen wacht lastige zoektocht naar opvolger voor Streppel'

• Deze week werd bekend dat trainer Jurgen Streppel en SC Heerenveen na dit seizoen uit elkaar gaan. Onder leiding van de ex-prof wonnen de Friezen dertien van hun dertig Eredivisie-thuiswedstrijden. Van de vijf coaches met ten minste dertig duels in het Abe Lenstra Stadion heeft Streppel daarmee het laagste winstpercentage.

• Sinds de start van februari veroverde FC Utrecht zestien punten in zeven wedstrijden. Geen enkele club presteerde beter in die periode.

HISTORIE

• 25 keer eerder troffen SC Heerenveen en FC Utrecht elkaar in Friesland in het kader van de Eredivisie. De thuisploeg zegevierde tot nu toe vijftien keer en zag vijf keer alle punten naar de Domstedelingen gaan. Vijf keer leverde het treffen geen winnaar op.

• Twee seizoenen geleden haalde FC Utrecht met liefst 0-4 uit bij SC Heerenveen, dat Joey van den Berg al vroeg verloor met een rode kaart.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen SC Heerenveen en FC Utrecht:


SeizoenUitslag
2012/132-4
2013/144-1
2014/153-1
2015/160-4
2016/172-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.