FC Utrecht bezorgt Advocaat verjaardagscadeau in bekertoernooi

FC Utrecht heeft zich donderdag geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. De ploeg bezorgde de jarige trainer Dick Advocaat (71) een extra cadeau door MVV Maastricht uit te schakelen. De wedstrijd eindigde met tien tegen tien spelers.

FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 0
MVV Maastricht

Utrecht had weinig te duchten van MVV, maar het duurde wel lang voordat de thuisploeg doel trof. Bij rust stond het nog 0-0. Utrecht kreeg via Simon Gustafson, Leon Guwara (allebei naast) en Mark van der Maarel (in de handen van keeper Luuk Koopmans) kansen.

De ploeg van Advocaat ging in de tweede helft op dezelfde voet verder. Een schot van Sean Klaiber werd van richting veranderd door Gyrano Kerk en verraste bijna Koopmans. Cyriel Dessers kopte even later over het doel. De Belgische spits mocht alsnog juichen toen Kerk naar de grond werd gehaald en de bal op de stip ging. Dessers schoot vanaf elf meter raak: 1-0.

Zo leek alles in kannen en kruiken voor Utrecht, aangezien MVV in aanvallend opzicht niet veel liet zien. Toch gebeurde er in de slotfase nog genoeg. Invaller Lukas Görtler van Utrecht kreeg na 82 minuten een directe rode kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof voor een overtreding op Ricardo Ippel. De arbiter trok anderhalve minuut later opnieuw rood, maar dan voor MVV'er Joeri Schroijen. Uit frustratie maakte hij een natrappende beweging richting Nick Venema. Doordat Koopmans in de extra tijd bij een hoekschop mee naar voren ging, lukte het diezelfde Venema om Utrecht de tweede goal te bezorgen.

FC Utrecht gaat in de Eredivisie komende zondag op bezoek bij het in crisis verkerende FC Groningen, terwijl MVV maandag uit speelt tegen de beloften van Utrecht.