FC Utrecht bekert door en maakt zich op voor nóg een duel met Ajax

FC Utrecht heeft zich donderdagavond als derde ploeg verzekerd van een plek in de halve finale van de strijd om de TOTO KNVB-beker. Go Ahead Eagles werd uiteindelijk simpel opzijgezet in Deventer, waardoor FC Utrecht in maart tegen Ajax speelt in de halve eindstrijd.

Go Ahead Eagles
1 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

De spelers van FC Utrecht hadden een stuk meer rust gekregen dan de tegenstanders van Go Ahead, de competitiewedstrijd tegen uitgerekend Ajax werd afgelopen weekend immers afgelast vanwege de storm Ciara. Go Ahead speelde vrijdag nog en won met 3-1 van FC Eindhoven. Met in het achterhoofd de stunt van NAC Breda op bezoek bij AZ begon Go Ahead ongetwijfeld ook hoopvol aan het duel met de Eredivisionist.

De eerste kansen waren zowaar ook voor de thuisclub, maar Alexander Bannink en Elmo Lieftink schoten naast. Vervolgens nam FC Utrecht het heft in handen en kwam het nog voor rust tweemaal tot scoren. Simon Gustafson schoot raak na een combinatie met Gyrano Kerk en Adam Maher zag dat de bal na zijn vrije trap werd aangeraakt, waardoor keeper Hobie Verhulst kansloos was.

Toch werd er in Deventer kort na rust weer aan een stunt gedacht. De tweede helft was nog geen vijf minuten bezig toen Jaroslav Navrátil tot scoren kwam. Hij schoot hard raak uit de rebound, na matig ingrijpen in de defensie van FC Utrecht. Echt in gevaar kwam de voorsprong van FC Utrecht niet, vijf minuten na de 1-2 werd de marge weer naar twee getild. Jean-Christophe Bahebeck bekroonde zijn terugkeer in de basis met een goal, hij werkte een lage voorzet van Kerk binnen. Toen Kristoffer Peterson een kwartier voor tijd op mooie wijze de 1-4 maakte, was de wedstrijd in Overijssel wel gespeeld.

Door de winstpartij staan er in de komende maanden nog twee duels tussen FC Utrecht en Ajax op het programma. Begin maart wordt de halve finale in De Galgenwaard afgewerkt, een nieuwe datum voor de competitiewedstrijd tussen de twee teams is nog niet gevonden door de KNVB. Eerder dit seizoen won Ajax in eigen huis met 4-0 van FC Utrecht.