FC Twente ziet Fredrik Jensen naar Bundesliga vertrekken

Reacties

FC Twente hoopte met Fredrik Jensen de Jupiler League in te gaan, maar de twintigjarige Fin vertrekt naar de Bundesliga. Jensen heeft woensdag een vijfjarig contract getekend bij FC Augsburg, waar ook ex-Eredivisie-spelers Jeffrey Gouweleeuw en Alfred Finnbogason onder contract staan.

FC Twente ziet Fredrik Jensen naar Bundesliga vertrekken

Na de degradatie uit de Eredivisie leefde in Enschede de hoop dat het Jensen aan zijn tweejarige contract kon houden. Dat is niet gelukt, maar de Tukkers ontvangen wel een transfersom voor de aanvallende middenvelder. Naar verluidt is er drie miljoen euro gemoeid met de deal.

Jensen kwam in 2014 in het kielzog van zijn broer Richard als jeugdspeler over van HJK Helsinki en debuteerde twee jaar later in de hoofdmacht van Twente. In twee seizoenen was de international van Finland goed voor negen doelpunten en zestig officiële wedstrijden.

Technisch directeur Stefan Reuter is blij het gelukt is Jensen vast te leggen. 'Hij is een jonge talentvolle speler, van wie we overtuigd zijn dat hij zich in deze familiaire omgeving optimaal verder kan ontwikkelen', zegt de oud-international op de website van FC Augsburg.

Jensen zegt dat hij er als kleine jongen al van droomde om in een Europese topcompetitie te spelen. 'Die droom gaat met mijn transfer naar FC Augsburg nu in vervulling. Ik verheug mij enorm op deze nieuwe uitdaging en wil alles doen om het team te helpen de doelstellingen te bereiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.